Wat gebeurt er als de massa van mijn wegtrein meer dan 3.500 kg bedraagt, en een verkeerspolitieagent me tegenhoudt, en mijn rechten alleen van categorie B zijn?

In het geval u uw wegtrein hebt gereden met een maximaal toelaatbare massa van meer dan 3.500 kg. zonder een rijbewijs van categorie E naar B, en u wordt tegengehouden door een verkeerspolitieagent, krijgt u een boete van 2.500 roebel., volgens artikel 12.7 deel 1, de intrekking van een rijbewijs, dat wil zeggen, de evacuatie van rollend materieel naar de parkeerplaats.

Wat is een camper (autohouse, trailer)?

Camper is een hybride van auto en huis, waardoor u kunt reizen zonder huis te hoeven verzorgen. Campers of campers kunnen worden onderverdeeld in twee typen: trailers en hoogwaardige auto's. In het eerste geval klampt de kampeerder zich vast aan uw auto, en in het tweede geval is de camper een volwaardige auto.

Is een rijbewijs van categorie B voldoende om met een aanhangwagen (caravan) op de openbare weg te reizen?

Het volstaat in twee gevallen (Decreet van 24/10/2014 "Regels voor het afleggen van kwalificerende examens voor het recht om te besturen en rijbewijzen af ​​te geven." Artikel 25. Sub b): Uw aanhangwagen mag een maximaal gewicht van 750 kg niet overschrijden. Uw autotrein (uw auto en uw aanhangwagen in totaal) overschrijdt het toegestane maximumgewicht van 3500 kg niet.

Wat maakt campers en trailers, huisjes?

Het meest gebruikte materiaal voor de productie van campers (campers, aanhangwagens, aanhangwagens, huisjes) zijn sandwichpanelen. De meest voorkomende soorten van dergelijke panelen worden beschouwd als gelijmd (of vulmiddel) en monolithisch volledig gelast plastic. Het is ook niet ongebruikelijk om aanhangwagens in een metalen behuizing te vinden, dergelijke modellen zijn wijd vertegenwoordigd onder de merknaam Airstream.

Welke soorten trekhaken en elektriciteit voor de caravans zijn er?

Volgens de Europese norm heeft de "bal" van de trekhaak een enkele maat. Het "strijkijzer" van de trekhaak zelf kan compleet zijn en het kan inklapbaar zijn (met een afneembare kogel). Vouwen ziet er prachtig uit als je geen hapering nodig hebt, maar het kost beduidend duurder. Outlets zijn er twee soorten: 1. 7 gang. Hiermee kunt u alleen bronnen van externe verlichting van de aanhangwagen aansluiten.

Welke trailer te kiezen, biaxiaal of uniaxiaal?

Er is geen enkel antwoord op deze vraag. Laten we alle voor- en nadelen van elk onderzoeken. Uniaxial trailer huisje. Pros. Alle trailers tot 7 meter lang zijn nu alleen maar één as gemaakt. Dit is te wijten aan het feit dat tweeassige aanhangwagens in Europa onderworpen zijn aan verhoogde wegenbelasting. En als de lengte van uw trein meer dan 12 meter is, zal de wegenbelasting nog meer zijn.

Welke waterketel heeft de voorkeur?

We hebben allemaal warm water nodig voor een comfortabele nachtrust. Heet water in caravans kan worden gebruikt om water in een ketel op het fornuis te verwarmen, of u kunt geld uitgeven en een hightech caravanketel installeren. Ketels verschillen in het voedingssysteem: elektrisch en gas. Elektrische ketels (Truma en andere fabrikanten) zijn goedkoper dan gas, eenvoudiger in constructie, compact, redelijk brandveilig.

Welke verwarmingssystemen zijn er in campers?

Verwarmingssystemen in campers en caravans zijn onderverdeeld in verschillende types: afhankelijk van de stroombron: gas, elektrisch, vloeibare brandstof. Volgens de koelmiddelopties: lucht en vloeistof.Gasverwarmers omvatten handelsmerken van Alde, Truma, Primus-merken. De voordelen van gasverwarmers zijn dat aardgas economischer is dan elektriciteit en vloeibare brandstof, en ook energiezuiniger.

Hoe kies je de juiste trekker voor de aanhanger?

De handleiding voor elke auto (meestal aan het einde van de handleiding) geeft tabelgegevens over het maximaal mogelijke gewicht van de getrokken aanhanger. In dit geval is de aanhangwagen uitgerust met een remsysteem, de maximaal toegestane gewichtslimiet voor het slepen van meer. Dergelijke gegevens over de auto komen vrij vaak voor en als u geen bedieningshandleiding hebt, kunt u deze vinden op gespecialiseerde online forums gewijd aan een specifiek automodel.

Wat zijn de kenmerken van het rijden met een camper-aanhangwagen?

De aanhangwagen, met name belast, vermindert de versnellingsdynamiek van de auto aanzienlijk en verhoogt de remafstand. Hiermee moet rekening worden gehouden bij het remmen en het inhalen. Het is noodzakelijk om soepel te remmen - ongeacht of de aanhangwagen leeg of beladen is. Het is belangrijk om de afstand tot de auto verderop te observeren. Alvorens te draaien, is het beter om van tevoren te vertragen en door de "spanning" zelf te gaan.

Hoe werkt een gaskoeler in een camper?

In campers en motorhomes worden absorptiekoelkasten gebruikt. De koeleenheid daarin vertegenwoordigt een gesloten systeem met een continu herhaalde cyclus van verdamping van ammoniak uit de ammoniakwateroplossing en vervolgens de omgekeerde absorptie door deze, maar reeds arme, oplossing met warmteafvoer door de verdamper vanuit de koelkamer.

Hoe de trailer te laden?

De lading in uw aanhangwagen moet gelijkmatig worden geplaatst, zodat het zwaartepunt zich boven de as (indien aanwezig) of tussen de assen van de aanhangwagen bevindt. Voorwaarts verschuiven van het zwaartepunt veroorzaakt overmatige spanning op de koppeling en de hele achterkant van de auto, waardoor de tractie van de gestuurde wielen naar de weg wordt verminderd. Compensatie terug zal de achterkant van de auto omhoog brengen, wat de tractie op de achterwielen zal verminderen.

Hoe een gasfles kiezen en gebruiken?

Er zijn verschillende soorten gasflessen: metaal en composiet (kunststof). Elk type heeft zijn voor- en nadelen. Metalen gasflessen. Nog steeds zeer veel gebruikt in gebruik over de hele wereld. De Russische cilinders op de cilinderinhoud zijn verdeeld in 6, 12, 27 en 50 liter.