De stang op Carver Cascade 2 vervangen

De gasketel Carver Cascade 2 is speciaal ontwikkeld voor campers en caravans. Het systeem is goed bewezen. Maar alle details hebben hun tijd. De gasketelstang Carver Cascade 2 vervult verschillende functies. Het dient als een verbindingselement van de tank met het voorste deel, evenals een zender van warmte van het gebied dat wordt verwarmd door de gasbrander over de gehele lengte van de tank.

De staaf is gemaakt van een aluminiumlegering en heeft een laag gewicht (0,175 kg). M12-draden worden bij beide randen afgesneden. De voorkant ervan wordt in de warmtetransmitter (voorkant) geschroefd. Er wordt een tank op het achtereinde van de stang geplaatst, die wordt vastgezet met een moer en een sluitring. Aan het einde van het achtereind, is een van schroefdraad voorzien boutgat gemaakt voor het bevestigen van de "massa" van het verwarmingselement.
Het probleem met dit ketelelement is corrosie. In de verbindingen van de staaf met andere elementen van de ketel in de loop van de tijd treedt dit altijd op, wat leidt tot een uitdunning van het metaal. Dit leidt uiteindelijk tot de afbraak. Sneller, dit proces vindt plaats aan het achtereinde van de staaf, waar het van schroefdraad voorziene deel in dwarsdoorsnede een torus is (vanwege het gat met de schroefdraad aan de voorzijde).

Slechts één uitweg - om het gebroken element te vervangen. Een nieuwe hengel voor Carver Cascade 2 kost 3-4 duizend roebel. Maar er is een alternatief. Metalen stud M12, die in een grote bouwmarkt wordt verkocht voor een prijs van 350 - 400 roebel. voor 1 m. Het is alleen nodig om het de nodige vorm en grootte te geven. De lengte van de stang is 430 mm. De voorkant is een onderdeel met een afgeknotte diameter van 8,2 mm, een lengte van 8 mm.

We verfijnen de nop voor de vereiste afmetingen met behulp van geïmproviseerde gereedschappen, en schroeven deze in het voorste deel tegen de aanslag, met behulp van de draadvergrendeling.

We zetten een haarspeldbocht op, verder een voering, een ring en repareren het met een moer. Er mag geen opening zijn tussen de tank en het voorste verwarmingsgedeelte. Vergeet alleen de ringdichting voor de tank niet. We controleren de ketel op dichtheid onder druk van uw pomp (fabrieksindicator van de maximale waterdruk in de ketel is 1,4 bar). We repareren een cover van TENA. Om geen tijd te verliezen aan het boren van een gat aan het achtereinde van de tapeinden, wordt de draad onder de "massa" van het verwarmingselement eenvoudig aan het einde gesoldeerd.

Bekijk de video: cascade 2 (Augustus 2019).

Laat Een Reactie Achter