Alles over KnausTabbert

Knaus Tabbert GmbH is een holdingmaatschappij die dergelijke autohuisbouwbedrijven verenigt als Knaus, Tabbert, [email protected], Winesberg. Knaus Tabbert GmbH is een toonaangevende Europese fabrikant van caravans en campers.

Body-meester Alfred Tabbert richtte in 1934 zijn eerste bedrijf op in de stad Schweinfurt. In 1953, twee jaar na zijn terugkeer uit de Sovjet-gevangenschap, richtte Helmut Wilk het bedrijf Si Wilk op in de stad Bad Kreuzhnach. In 1959 bouwde hij zijn eerste caravan.

Architect Helmunt Knaus, een ingenieur en bouwer door opleiding, richtte in 1960 het bedrijf Knaus KG op in Markbright. Het verhaal van het merk Knaus begon met een caravan die de naam "Swallow's Nest" kreeg. Op het logo van Knaus waren twee zwaluwen afgebeeld, uitgevonden door de grondlegger zelf.

In 1962 vond de eerste tentoonstelling van caravans plaats in Essen, waar de merken Knaus, Tabbert en Wilk werden gepresenteerd. De Eifelland-caravanfabriek, die werd opgericht door Gunter Heneriki, werd daar ook gepresenteerd. Bij de productiefaciliteiten van de fabriek in Markbright, en later in Oxerfurt en Würzburg, werd het bestverkopende model Knaus - Südwind (zuidelijke wind) geproduceerd.

Het hoofdkantoor van Knaus in Passau begon te werken in 1970 en is daar momenteel gevestigd. Sinds de jaren 1970 breidt Knaus zijn activiteiten actief uit in heel Europa - dochterondernemingen, onafhankelijke dealers en importeurs die werken met een contract met Knaus werden opgericht. Actieve handel ontwikkeld en het verkoop- en servicenetwerk uitgebreid (Knaus verwierf ongeveer 600 partnerbedrijven).

Knaus GmbH Jandelsbrunn werd in 1981 uitgebracht door Knaus KG. Alle productie- en verkoopbedrijven van Knaus waren geconcentreerd in Jandelsbrunn (gemeente in Neder-Beieren, provincie Freyung-Grafenau). In de jaren 80 bereikte Knaus, met behulp van zijn modellen Südwind en Azur, een leidende positie in de verkoop in de Europese caravanmarkt, evenals in de introductie van nieuwe producten. In 1984 werd Knaus GmbH Jandelsbrunn omgedoopt tot Tabbert Caravan GmbH met hoofdkantoor in Zintal.

Na een ongeval met de oprichter van het bedrijf, Helmut Wilk, in 1979, pleitte Caravans International Wilk in 1986 failliet. Tabbert Caravan GmbH, die later de enige aandeelhouder werd, nam het management van het bedrijf over.

In 1987 werd een bedrijf opgericht - TIAG (Tabbert Industrie AG) en in 1990 was al een hele lijst van bedrijven opgenomen.

In 1992 trad Winesberg Mobile GmbH ook toe tot het bedrijf TIAG. De productie werd verplaatst naar Zintal. In Hongarije werd de caravanproductie-eenheid Knaus Hungary Kft opgericht voor de Nederlandse markt.

In 1996 werkte Knaus AG nauw samen met TIAG tot hun volledige fusie in 2001.

In 2002 veranderde het bedrijf de naam van Knaus GmbH Jandelsbrunn in Knaus Tabbert Group GmbH. In 2004 fuseerde het automobielbedrijf CA-MO GmbH ook met Knaus Tabbert Group GmbH.

In 2006 begon Knaus Tabbert Group GmbH met ADAC te werken. Zo ontstond een nieuw project voor caravanverhuur in Duitsland.

Op 9 oktober 2008 verklaarde Knaus Tabbert Group GmbH zich failliet.

Vanaf 1 januari 2009 wordt het bedrijf gekocht door het Nederlandse investeringsfonds HTP Investments BV. De rechten op het Eifelland-handelsmerk zijn niet gekocht.

In 2010 heeft Knaus Tabbert GmbH met vijf merken een totaal verkoopvolume van 181.600.000 euro, waarmee 10.400 caravans en campers worden geproduceerd met een personeelsbestand van meer dan 1.000 werknemers.

In juli 2011 neemt Knaus Tabbert GmbH Bavaria Camp GmbH over. De fabrikant van premiumklasse wagens uit Opper-Beieren trad toe als het zesde merk in Knaus Tabbert Group GmbH, dus het bedrijf bestrijkt alle segmenten van de campermarkt.

Twee modellen van Knaus Tabbert GmbH kregen de aandacht van een deskundige jury bij de prijsvraag "De prijs voor het beste caravanontwerp: innovaties in de wereld van de caravan 2012/2013". De vlaggenschipkaravaan Tabbert Puccini ontvangt de hoogste onderscheiding voor 'beste bruikbaarheid'. De juryverklaring zegt: "De prijs wordt toegekend voor buitengewone prestaties die nieuwe normen stellen voor ontwerp en functionaliteit in de caravanindustrie." Residential van Knaus Van overtuigde de jury van zijn functionaliteit en succesvolle technische oplossingen. Hij kreeg een eretitel in de nominatie "Innovatieve projecten".

Op 4 september 2012 kondigde de raad van Knaus Tabbert GmbH officieel de vervroegde aflossing van de staatsleningsgarantie aan voor een bedrag van 22,4 miljoen euro. In deze gedenkwaardige gebeurtenis, de minister van economie van Beieren, Martin Zeil aangekomen in de fabriek om de werknemers en managers feliciteren met een succesvolle herstart.

Eind oktober 2012 opende Knauus Tabbert GmbH opnieuw plechtig de gemoderniseerde Hongaarse fabriek in Nagyoros (Nagyoroszi>). Zeven weken durende bouw en investeringen van meer dan 1 miljoen euro maken deze fabriek nog steeds uniek in zijn branche. De assemblagelijn is ontworpen met een toekomstige productiebasis van maximaal 2500 stacaravans per jaar. Tegelijkertijd wordt het Knaus Tabbert Production System (KTPS) geïmplementeerd. De nieuwe productie van woonbussen in het eerste jaar overtreft het plan in tweeën.

Op 30 augustus 2013 werd op de Caravan Salon-beurs in Düsseldorf het concept van "Caravisio" gepresenteerd als de visie van het bedrijf om in de toekomst design en innovatie te ontwikkelen.

Op 27 september 2013, 15 maanden na de baanbrekende ceremonie, werd een gemoderniseerde fabriek geopend voor het premiummerk Tabbert in Hessen.

In 2014 heeft een groep extra's een rapport opgesteld over de huidige economische situatie van de caravanmarkt in Duitsland en de rest van de wereld op de caravansalon in Düsseldorf. Het rapport bevatte een overzicht van de marktomstandigheden voor de ontwikkeling van de verkoop van campers en caravans. In het rapport, Knaus Tabbert GmbH gerangschikt als eerste onder de registratie van campers en caravans in Duitsland in 2013. Deze indicator werd voor de derde keer op rij herhaald.

In 2015 ontving het Tabbert Vivaldi-model de prestigieuze "DCC Caravan Security Award 2015" -prijs op de handelsbeurs in Stuttgart.

Bekijk de video: So Much to Discover - KNAUS TABBERT on the Caravan Salon Dusseldorf (Januari- 2020).

Loading...

Laat Een Reactie Achter