Lente re-entry

Aan de vooravond van het komende zomerseizoen vragen veel caravaners zich af: hoe een caravan voorbereiden na een winterslaap? Wat moet je controleren, smeren, vervangen? Inderdaad, goede bewaring voor de winter en het opnieuw betreden van machines voor het zomerseizoen is erg belangrijk. Dus alles is in orde.

lichaam

Het lichaam is het belangrijkste en dure deel van de caravan. Zoals iedereen weet, bestaat het lichaam uit sandwichpanelen, die op hun beurt uit aluminiumplaat, warmte-isolerend materiaal (schuim of polyurethaanschuim), houten frame (grenen) en hardboard (binnenbekleding) bestaan. Alle oudere caravans lijden aan één lichaamsziekte. Na verloop van tijd droogt het afdichtmiddel op de voegen van de panelen uit en verliest het zijn elastische eigenschappen. De verhoogde trillingen van slechte wegen dragen ook bij aan de drukverlaging van de voegen van het dak en de wanden. Vocht begint te vallen op onverzegelde plaatsen, die het houten frame absorbeert. Met de fluctuatie van temperatuurregimes in het laagseizoen, gebeurt het volgende proces: sneeuw valt op het dak, smelt dan, stroomt in de gaten tussen de panelen, verzadigt het houten frame, bevriest, vergroot de openingen en de melding smelt opnieuw.

Dit alles leidt tot het ontstaan ​​van nieuwe brandpunten van lekkage en rot en groei van oude. Dit geldt ook voor dakluiken en zijluiken, ramen. Over het algemeen alle gaten en verbindingen van de panelen, waar door onvoldoende afdichting vocht kan vrijkomen.

Hoe vocht in het lichaam te detecteren? Aanvankelijk produceert het vocht dat het houten frame begint te absorberen, zichzelf niet. Nauwkeurig controleren of de beschikbaarheid en hoeveelheid vocht in het lichaam een ​​speciaal apparaat kan zijn - een vochtmeter. Dit apparaat is veel waard - ongeveer 200 euro. Een eenvoudigere manier is tikken. Het is voldoende om op het oppervlak te kloppen, waar je zeker weet dat er geen vocht is, onthoud dit geluid en tik op de oppervlakken die je laten twijfelen. Het geluid moet gaan en het oppervlak is stevig. Als dit niet het geval is, kom je hoogstwaarschijnlijk op een problematische plaats terecht.

Maar niets is onmogelijk. Het lichaam is gemakkelijk te repareren. Delen van het verrotte houten frame en schuimplastic worden vervangen door nieuwe. Voor hulp kunt u altijd contact opnemen met onze werkplaats.

Interne uitrusting

Om brand te voorkomen, moet er veel aandacht worden besteed aan gas en elektrische apparatuur. Gas heeft meestal verwarming, een fornuis om te koken en een koelkast. Als de gasaansluitingen van de apparaten overal vastzitten en niet werden losgekoppeld tijdens de slaapstand, volstaat het om een ​​gasfles aan te sluiten, de apparaten te starten en, met een speciaal sproeischuim voor gassystemen, te controleren op luchtbellen (gasuitlaten) aan de aansluitingen in de gasleiding.

Als dit het geval is, moet u de verbinding aanhalen. U kunt ook een gasanalysator gebruiken. Het meet de hoeveelheid koolwaterstof en koolstofdioxide. En als de meetwaarden hoger zijn dan normaal, geeft het apparaat een signaal.

Let op het uitlaatsysteem van de gaskachel en op het luchtinlaatsysteem. Het moet schoon zijn, de leidingen passen goed op elkaar. Na de winter kan er nog sneeuw zijn, bladeren vallen of ander vuil. Een verstopte uitlaatpijp maakt het onmogelijk om een ​​vlam te verbranden in een Truma-gasverwarmer.

Controleer het paspoort van uw gasfles (kloppend op de cilinder zelf in de buurt van de klep). Technische inspectie van hogedrukcilinders moet om de 5 jaar plaatsvinden. Volgens de Russische wetgeving mogen cilinders ouder dan 40 jaar niet verder worden gebruikt.

Voor elektrische apparatuur is het noodzakelijk om de isolatie en de locatie van de gedraaide draden te controleren. Draai en isoleer indien nodig. Controleer alle elektrische apparaten door ze te activeren. Alles zou soepel moeten werken, zonder flikkering en onderbrekingen. Het is ook noodzakelijk om de elektrische machine te controleren op de juiste werking van het in- en uitschakelen bij kritieke belastingen.

loodgieterswerk

Bij overwintering van een caravan voor de winter is het verplicht om het water volledig af te tappen van alle tanks en slangen. Als je geen tijd hebt om het op tijd te doen, moet je waarschijnlijk de opslagtank en de tank van je boiler vervangen.

Niet zelden falen en dompelpompen, die bleef en bevroren water.

Het is noodzakelijk om vers water in het leidingsysteem te gieten, een ketel, een pomp aan te sluiten en alles zorgvuldig te inspecteren op lekken. Afvoerpijpen onder de bodem van de camper zijn ook onderhevig aan destructieve vernietiging door ijs. Het is noodzakelijk om ze te controleren.

WC

Als je een Thetford-toilet hebt, moet je het eens proberen. Giet vers water in de bovenste en onderste tank. Als de vloeistof uit de bovenste tank vanzelf afgaat, is de tank gebarsten en moet deze worden verzegeld. Hetzelfde geldt voor de externe cassette. Controleer de afdichtingslip op de ontvangstcassette. Als het rubber barst, moet het worden vervangen.

Opschorting en chassis

Het rubberen harnas is buiten dienst, maar je moet nog steeds controleren hoeveel de rubber harnassen versleten zijn en hoeveel de vering al is gezonken. Als je as BPW of Peitz is, heb je geen elastiekjes, maar metalen torsies. Aan weerszijden heeft de as 2 vetboxen voor het smeren van de geleidebussen. Het is noodzakelijk om een ​​speciale spuit te smeren. Vet CV-koppelingen-4 is redelijk geschikt.

Wiellager. Op de caravans van de vroege jaren negentig werden voor elk wiel twee stuwkracht conische lagers gebruikt. Deze lagers zijn bruikbaar en moeten worden gesmeerd. Op de assen van het bedrijf AL-KO wordt een dubbele rij kogellager gebruikt in een begraven behuizing. Dit type lager is niet bruikbaar.

Het is ook noodzakelijk om de schokdempers te controleren. Als er ten minste één sporen van vegen vertoont, moeten beide schokdempers worden vervangen.

montuur

Als je op slechte wegen rijdt (overweeg overal Rusland), kan de korte slag en de stijve ophanging de taken die eraan zijn toegewezen niet aan. Dit leidt tot een loslating van het lichaam en in andere gevallen tot vermoeiingsscheuren op het frame op plaatsen van mogelijke stressconcentrators (hoeken, lassen, andere verbindingen).

remmen

Op de caravans toegepast remtype. Het systeem is eenvoudig en betrouwbaar, maar vereist ook periodiek onderhoud. De remcilinder (vóór de aanhangwagen) bestaat uit een lichaam en, heen en weer bewegend daarin, een staaf - een ronde holle buis. De staaf rust op twee bussen met vetbekers. Ze moeten ook worden gesmeerd met een speciale spuit. Vet CV-koppelingen-4 is redelijk geschikt.

Om de schokbelasting te verminderen met een scherpe start en het remmen van de stang op het lichaam, wordt een gasdemper (schokdemper) gebruikt. Na de winter zal het niet zelden falen, dus je moet controleren hoe effectief het de slagen blust. Verwijder het indien nodig en vervang het door een soortgelijke lading. De remcilinder is verbonden met de hoofdremwielen en kabels. Vaak, na lange uitvaltijden, roesten remkabels zo veel dat ze hun effectiviteit verliezen tijdens het gebruik. Ze moeten worden vervangen, zodat ze helemaal niet duur zijn.

Als er tijdens het remmen van een autotrein een vertraging is bij het remmen van de caravan, is dit zeker een teken van remblokslijtage. Het is noodzakelijk om de trommeldeksel te verwijderen en de resterende dikte van de frictievoeringen te controleren. Als het zich binnen het normale bereik bevindt, moet u gewoon de speciale beugel op de metalen staaf naast de handrem draaien, waardoor de opening tussen de remblokken en de remtrommel wordt verkleind.

Het is noodzakelijk om de uniformiteit van slijtage van de frictievoeringen te controleren. Anders moet u letten op het werk van de veren (die trouwens alles op hun plaats zouden moeten hebben), en misschien zelfs de remtrommel zelf. In dit geval is het beter om de mislukte elementen te vervangen. Speciale spoelgaten zijn op het achterpaneel van de remtrommel aangebracht. Hiermee kunt u de remtrommel eenvoudig en effectief reinigen aan de binnenzijde van het vuil dat tijdens het gebruik wordt gevormd, waardoor de normale werking van de unit wordt verstoord en de koeling wordt belemmerd.

Hierover wellicht alles. Vergeet niet dat uw veiligheid op het hoogtepunt van alles is en laat de problemen in uw caravan niet afremmen. Waarschuwingsstoringen zijn altijd goedkoper dan ze te corrigeren. Geniet van je caravan.

Bekijk de video: Kesper - Re-Entry Slipstone Records (Augustus 2019).

Laat Een Reactie Achter