Regelbaar gasreduceerventiel

In de winter caravans van Zweedse en Finse fabrikanten Kabe, Solifer, Cabby, Polar, maar ook op trailers van Europese fabrikanten Kip, Avento, LMC, Adria en anderen met een winterpakket (gasverwarming met een vloeibare warmtedrager) is het niet ongebruikelijk om een ​​instelbaar gasreduceerventiel te vinden. Waarom is het nodig en hoe kun je de waarden correct instellen?

Sinds 1990 zijn alle Europese fabrikanten overgeschakeld (om veiligheidsredenen) naar een werkdruk in de gasleiding van 30 mbar, in plaats van de vroege 50 mbar. Dit betekent dat alle gastoestellen (verwarming, kookplaat, koelkast, waterkoker) zijn ontworpen voor de druk van binnenkomend brandbaar gas - 30 mbar. De Scandinavische caravans situatie was anders. Het gasgestookte verwarmingssysteem dat Primus en Alde erop hadden geïnstalleerd voor hun werkefficiëntie bij strenge vorst, had nog steeds een inlaatgasdruk van 50 mbar nodig. Daarom kan het voor de eerste keer openen van de voorste sluis van de wintercaravan een beetje in de war zijn. Een foto van een rommelige gasleiding opent. Maar alles is vrij eenvoudig. Eerst wordt een gasdrukregelaar met een werkdruk van 50 mbar op de cilinder geplaatst, waarna de gasleiding door de absorber (fles met vloeistof) gaat en daarna wordt verdeeld. Eén tak gaat naar de ketel en de andere wordt 30 mbar op de versnellingsbak geplaatst en gaat vervolgens naar de andere gasapparaten.

Het probleem is dat de ketel bij een druk van 50 mbar zeer krachtig (tot 6 kW) wordt en een indrukwekkende hoeveelheid gas verbruikt. Dit is het geval bij gebruik in barre winterse omstandigheden, maar bij gematigde temperaturen wordt het onrendabel. Stel dat u in het zomerseizoen alleen het douchewater in de warmtewisselaar hoeft te verwarmen, maar niet de caravan zelf. Of een beetje warm op koele nachten in augustus. Op vroege modellen van de Primus-boiler (2450, 2470, 2480) waren er 3 branders. Eén brander werkte continu en de andere twee werden mechanisch losgekoppeld. Dit maakte het mogelijk om de economische werking van de Primus-ketel nauwkeuriger in te stellen ten opzichte van de buitentemperatuur. Het late model Primus 2490, evenals alle Alde-ketels, heeft slechts één brander. Voor een zuinige gasstroom en een verstelbare versnellingsbak. Als u naar het uiteinde van de roterende ring van de versnellingsbak kijkt, ziet u onderverdelingen van 1 tot 12, wat overeenkomt met een vloeiende drukverhoging in de gasleiding van 20 mbar naar 50 mbar. Dus, in de zomerperiode voor het verwarmen van water in de ingebouwde boiler-warmtewisselaar of het licht verwarmen van de aanhangwagen, kunt u de regelaar van het reductiedeel in divisies 1 en 2 instellen. Tegelijkertijd kan het verwarmingsvermogen van de gasboiler ongeveer 3 kW zijn. Als het nodig is om te worden verwarmd in gematigd herfst-winter weer, is het logischer om de regelaar op de divisies 5-6 te plaatsen (respectievelijk 4-5 kW vermogen). Als je besluit om de winter echt in de trailer door te brengen, dan moet je in extreme kou de volledige kracht van de gasboiler gebruiken, die 11-12 (ketelvermogen 6 kW, respectievelijk) verdeelt.

Bekijk de video: Eurom Weedburner onkruidbrander met piezo ontsteking 247008 16,95 (Januari- 2020).

Loading...

Laat Een Reactie Achter