Het principe van de airconditioner. Mogelijke fouten

Bij het kiezen van een camper of caravan, vestigen wij vaak de aandacht op het nuttige en dure element van extra apparatuur - airconditioning. De airconditioner kan een comfortabele temperatuur in de stacaravan bieden, ondanks de brandende zuidelijke zon of het regenachtige koele weer. Om de juistheid van zijn werk te garanderen, is het niet overbodig om het apparaat- en werkalgoritme te kennen.

Werkingsprincipe

De hoofdtaak van de airconditioner is om het gesloten volume lucht in de woonmodule van de stacaravan te koelen. Compressie-airconditioners die werken op laagactieve koelmiddelen komen het meest voor, zowel in aanhangwagens als in het dagelijks leven. Een koelvloeistof is een stof of mengsel (meestal een gas onder normale omstandigheden) dat vloeibaar kan worden gemaakt door een bekende overdruk boven atmosferische druk toe te passen. Het meest voorkomende koelmiddel in airconditioners is freon (freon). Bij vloeibaar maken geeft het koelmiddel warmte af en absorbeert het bij verdamping dezelfde hoeveelheid warmte.
Om het koeleffect te verkrijgen, is het dus nodig het gas cyclisch te comprimeren, er energie aan te besteden en het uit te zetten. Dit gebeurt meestal met een compressor en een gesloten thermisch circuit.
De vulling van de airconditioner bestaat uit een compressor (verhoogt de druk van het gasvormige koelmiddel), een condensor (de "hete" kant, waar het koelmiddel wordt verwarmd wanneer het vloeibaar wordt gemaakt), een gasbuis (verlaagt de vloeistofdruk), een verdamper (de "koude" zijde, waar het vloeibare koelmiddel kookt bij negatieve temperaturen met warmteabsorptie). Als het koelmiddel de tijdens vloeibaarmaking geproduceerde warmte nergens kan doorgeven (bijvoorbeeld bij extreme externe luchttemperaturen of onvoldoende luchtstroom), zal het koelmiddel niet vloeibaar worden en zal het tijdens de verdamping geen warmte kunnen absorberen. Daarom is de werking van de airconditioner zonder warmteafvoer van de "warme kant" onmogelijk. De ventilator die op de condensor is geïnstalleerd, zorgt voor een goede warmteafvoer naar de atmosfeer en als gevolg daarvan voor de juiste werking van de airconditioner.

In de normale modus wordt het koelmiddel continu gecirculeerd in een gesloten circuit, waardoor het vloeibaar of gasvormig wordt, wat zorgt voor een continue koeling van de lucht in de camper met continue warmteafvoer van de condensor naar de straat. Tijdens de werking van een huishoudelijke airconditioner, overtreft de hoeveelheid warmte aanzienlijk de hoeveelheid geproduceerde kou, omdat tijdens de werking van de compressor ook warmte wordt gegenereerd.

Frequente storingen

Een veel voorkomende storing van dit systeem is compressorafbraak als gevolg van een hydraulische schok, wanneer niet volledig verdampte freon in de aanzuigopening komt. En aangezien de vloeistof niet-samendrukbaar is en de compressorrotor traagheid heeft, breekt het zuigersysteem. Meestal gebeurt dit wanneer u de airconditioner probeert in te schakelen bij een omgevingstemperatuur van minder dan + 12 ° C. Of met vervuilde luchtfilters.
Een andere storing is oververhitting van de motorwikkelingen als gevolg van de opname van de airconditioner die net was uitgeschakeld. De starttijd (starttijd) van de asynchrone motor is veel lager dan die van de werknemer, en vanwege het feit dat de druk op de injectiepijp geen tijd had om te vallen, drukt het gas op de zuiger in de cilinder en kan de motor niet starten. Ze proberen deze problemen aan te pakken met behulp van aanvullende automatisering.
Mogelijk drukverlies in een gesloten lus, vanwege de drukverlaging en lekkage van freon.

Bij het kiezen van een voedingssysteem voor een airconditioner, moet er rekening mee worden gehouden dat deze ten minste een drievoudige vermogensreserve moet hebben ten opzichte van het nominale vermogen van de airconditioner, aangezien de startstroom van de elektromotor aanzienlijk hoger is dan de bedrijfsstroom. En ook is het noodzakelijk voor een betrouwbare activering van het startrelais van de motor. Als er onvoldoende voeding of een hoge elektrische weerstand van de voedingskabel is (bijvoorbeeld een lang en dun verlengsnoer), is trillen en branden van de contacten van het startrelais mogelijk.

Bekijk de video: DINEREN OP 50 METER HOOGTE!!! (Augustus 2019).

Laat Een Reactie Achter