Waarom een ​​Zweedse caravan kopen?

Aan de vooravond van het volgende winterseizoen wil ik er nogmaals aan herinneren hoe de Scandinavische caravan- en camperfabrikanten verschillen van andere Europese fabrikanten.

Europese caravans zijn meer gemaakt voor campings, waarin "alles is." De gemiddelde Europeaan die op de camping aankomt, gebruikt in de caravan voor het grootste deel alleen een bed, een eethoek, verwarming en airconditioning (indien beschikbaar). Alle andere voordelen van kamperen geven hem - ruime en comfortabele toiletten, douches, keuken. In Scandinavische landen is de situatie een beetje anders. Ja, natuurlijk zijn er ook campings, maar niet altijd een warm klimaat, legt zijn eigen beperkingen op. Wanneer de thermometernaald het merkteken nadert van - 30 ° C, of ​​zelfs lager, willen we niet echt zonder veel naar buiten. Daarom genieten de Zweden, Finnen en Noren van alle voordelen en apparaten die in de camper zitten. Heel vaak vindt u in de Zweedse campers voordelen als een ruime douche, warm water, vloerverwarming, enzovoort. Omdat onze bedrijfsomstandigheden dichter bij de Scandinavische landen liggen (zowel qua klimaat als met het gebruik van alle mogelijke voordelen van de beschaving), hebben caravans van Zweedse en Finse fabrikanten Kabe, Cabby, Solifer en Polar de voorkeur in onze omstandigheden.

Overweeg de punten, de Zweedse caravan vergelijkt gunstig met de Europese.

Efficiënt verwarmingssysteem

Verwarmingssysteem met een vloeibaar koelmiddel (antivries), vervaardigd door handelsmerken van Alde of Primus. Volgens zijn structuur repliceert dit systeem waterverwarming in onze stationaire huizen. Langs de omtrek van de cabine in het onderste deel passeert een aluminium pijp met koellichamen gedragen op.

de ketel

De ketel (die autonoom werkt op gas of vanuit een extern 220V-netwerk, als deze op een camping kan worden aangesloten) verwarmt de warmteoverdrachtsvloeistof en de ingebouwde lagesnelheidpomp (gevoed door 12V) pompt deze door het verwarmingscircuit. De boilers van Primus en Alde geïnstalleerd op modellen van caravans uit de jaren 90 verschilden significant van elkaar. Primus bevond zich in het voorste caravancompartiment met een gasfles.

Boiler en elektrische oven

De ketel en de elektrische oven (indien aanwezig) bevonden zich in de caravan. Deze ketel wordt aangestuurd door elektronica. Alde daarentegen bevindt zich altijd in de caravan en is altijd uitgerust met een elektrische oven en een waterkoker.

De ketel wordt aangestuurd door Alde-monteurs (oude ketels), die door objectieve maatregelen betrouwbaarder zijn. De ruime mogelijkheden om het gasverbruik aan te passen, namelijk de drukgestuurde gasreductor en de mogelijkheid om verschillende branders uit te schakelen (in de eerste modellen van de Primus-ketel), maken het verwarmingssysteem comfortabel, efficiënt en economisch (vergeleken met de lucht-tegenhanger van Truma). Het maximale vermogen van gasketels van Alde en Primus - 6 kW. Elektrisch aangedreven elektrische oven - 2 kW.

Doordachte en efficiënte circulatie van warme lucht

Warme lucht, verwarmd door batterijen, stijgt naar de bovenkant van de cabine langs ramen, komt in speciale ventilatieopeningen achter de bovenste kasten, gaat onder het dak en koelt af, rent naar het midden van de caravan, waar het weer opwarmt. Verse lucht komt de cabine binnen via speciale ventilatieopeningen op de vloer van de caravan, onder de bedden.

Warme vloeren

Niet zelden is de vloeibare, warmte-geïsoleerde vloer opgenomen in het pakket van boilers Primus en Alde. In het sandwichpaneel van de vloer in de fabriek wordt een polyamide buisspiraal geplaatst waarin ook het warmteoverdrachtsvloeistof wordt geleverd. Natuurlijk kan, net als het hoofdcircuit, de vloer zowel op gas als elektriciteit worden verwarmd. Onnodig te zeggen dat deze optie onvervangbaar is in sterke Russische vorst.

Heet water

In tegenstelling tot de individuele elektrische of gasketels Truma Therme (TT2), Truma-ketelgas (B10, B14), wordt het water voor de leidingen in Alde en Primus verwarmingssystemen verwarmd door warmte-uitwisseling tussen de warmteoverdrachtsvloeistof die de aanhangwagen en het kraanwater verwarmt. Water komt een kleine warmtewisselaarstank binnen met een volume van ongeveer 8 liter, dat ook een aparte verwarmingscircuit-spoel heeft. Het voordeel van dit systeem is dat water voor douchen en wassen zowel van gas als van een extern 220V-netwerk kan worden verwarmd. Het is ook economisch, omdat in de winter het huis op wielen nog steeds wordt verwarmd en het tapwater in het systeem wordt verwarmd, neemt het energieverbruik licht toe. Maar wat als de woontrailer in de zomer wordt gebruikt, wanneer er geen centrale verwarming nodig is, maar warm water nodig is? Het verwarmingscircuit van het passagierscompartiment en het extra circuit voor het verwarmen van water zijn onafhankelijk van elkaar. Op het hoofdcircuit bevindt zich een speciale overlappende kraan. Als deze is uitgeschakeld, circuleert de warmtegeleidende vloeistof alleen door het kleine kantoor dat het water verwarmt. Voor het regelen van de temperatuur in het systeem zijn er 2 thermostaten. Eén hoofd en is verantwoordelijk voor de temperatuur in de hele trailer, kan worden geregeld of volledig worden uitgeschakeld. Er is ook een extra thermostaat van 70 ° C gemonteerd op een warmtewisselaar voor het verwarmen van water. Dus, in de zomer, om warm water te gebruiken, maar niet om de camper zelf te verwarmen, moet u het hoofdverwarmingscircuit afsluiten en de hoofdthermostaat uitschakelen. Verwarmend het water in de boiler tot 70 ° C, schakelt de ketel automatisch uit en gaat aan als de temperatuur in de warmtewisselaar daalt.

Uitstekende thermische isolatie

In Europese caravans is de wanddikte meestal 20 mm. In de Scandinavische - 30 mm, op het dak - 50 mm. Daardoor nemen niet alleen de warmte-isolerende indices toe, maar ook de stijfheid van het lichaam, wat vooral belangrijk is in onze bedrijfsomstandigheden. Het is ook niet nodig om de sneeuw van het dak te verwijderen - het heeft voldoende veiligheidsmarge om ernstige afwijkingen te weerstaan, wat niet gezegd kan worden over Europese daken, vooral voor grote aanhangwagens.

Torsiestaaf ophanging

Dus historisch gezien, dat op de Scandinavische caravans, in de regel, de assen van het merk BPW zijn gevestigd. En ze zijn torsie. In tegenstelling tot de AL-KO en Knott rubberen branderassen zijn metalen torsies betrouwbaarder, hebben een veel soepeler rijgedrag en een hogere bodemvrijheid. Een gebroken metalen torsie kan altijd worden gebrouwen en niemand in Rusland zal je overweldigen met een rubberen vlecht die van tijd tot tijd is ingestort. De bijzonderheid van deze ophanging is dat deze, evenals de remcilinder op de caravan-koppelingsinrichting, wordt onderhouden. Aan de zijkanten aan elke kant van de as bevinden zich vetboxen, die eenmaal per jaar moeten worden gesmeerd.

Bekijk de video: Eindelijk, de nieuwe camper! (Augustus 2019).

Laat Een Reactie Achter