Paul Allmans en Mercedes-Benz Actros 3343

Nederlander Paul Allmans weet veel over off-road motorhomes. Dit is de derde camper, die hij wist te bouwen en, uiteraard, de grootste. De constructie van de camper Paul begon met de restauratie van een zeer "vermoeide", maar nog steeds bruikbare vrachtwagen op het chassis van de Mercedes-Benz Actros 3343 met een wielformule 6x6, de cabine boven de motor. De eerste drie maanden werden besteed aan de vervanging en reparatie van verschillende onderdelen en assemblages van het chassis. Er werd speciale aandacht besteed aan het centrale oproepsysteem van elk wiel, waardoor het over verlaten gebieden kon rijden, zoals de Sahara of de Gobi.

Gezien het feit van de tijdsdruk, evenals het feit dat Paul alleen werkte, werd besloten om geen woonmodule helemaal opnieuw te bouwen, maar om een ​​trailerhut van geschikte afmetingen op het chassis van de truck te hijsen, waarbij het eerder was losgekoppeld van zijn eigen chassis. De keuze van de donor viel op de uniaxiale caravan van de Zweedse fabrikant Cabby van 2000, als de beste combinatie van rijke uitrusting, kwaliteit en prijs. Cabby's trailer is een echte wintercaravan met een vloeibaar ALDE verwarmingssysteem, met de functie van verwarmingswater en een verwarmde vloer. Volgens de fabrikant kunnen Cabby Scandinavische trailers worden gebruikt in het temperatuurbereik van - 40 ° C tot 40 ° C. Het resultaat overtrof alle verwachtingen. Als je niet weet dat de functie van de residentiële module wordt uitgevoerd door een kant-en-klare trailer-dacha, die organisch is opgenomen in de gemeenschappelijke buitenkant, kun je geloven dat de expeditionaire autohouse op dezelfde manier vanuit het niets op dezelfde manier is opgebouwd!

De belangrijkste ontwerptaak ​​was om de overgang van de verticale cabine naar de hellende aërodynamische neus van de aanhangwagen te waarborgen. Paul heeft deze taak met succes doorstaan, met een overgangsframe structuur die, onder andere, een extra brandstoftank van 350 liter bevatte. Het totale volume brandstoftanks bereikte 860 liter, wat aanzienlijke voordelen opleverde op lange expeditieroutes. Aan de bovenkant van het overgangsframe was ook een plaats voor twee reservewielen met een kraan voor hen en een elektrische lier. Over de buitenhuid van de trailer zijn een nieuw, visueel verenigend overgangsframe en een aanhanger geïnstalleerd. Cabby trailer dacha werd geïnstalleerd op het chassis met een systeem van zwaaiende steunen op drie bevestigingspunten, vergelijkbaar in constructie met het systeem van de fabrikant van expeditie campers Unicat. Als resultaat ontving het subframe van de aanhanger maximale flexibiliteit zonder het lichaam van de aanhanger zelf bloot te stellen aan overmatige en gevaarlijke torsie.

Paul voltooide in maart 2009 de bouw van de expeditie-autohuis en reisde daar voor meerdere jaren. Volgens hem was het gemiddelde verbruik van een camper voor elk terrein 32 l / 100 km, wat niet zozeer is, gezien de kracht van de zescilindermotor bij 490 pk, na wat chip-tyunig. Bovendien gedraagt ​​dit chassis zich veel beter op de snelweg dan analogen van off-road kampeerders op het chassis van Unimog.

Paul besloot zijn Mercedes-Benz Actros 3343 te verkopen, op basis van de hoge kosten van onderhouds- en bedrijfskosten. Nu is de autohouse in Duitsland.
Bekijk de video: Eric Clapton - 4 June 2019 Berlin, Mercedes-Benz Arena Complete show (Februari 2020).

Loading...

Laat Een Reactie Achter