BE-categorie is eenvoudig!

Volgens de wet kun je in twee gevallen een aanhangwagen rijden zonder een open categorie BE:

  1. De trailer heeft een maximaal gewicht van maximaal 750 kg. De maximale massa van de tractor doet in dit geval er niet toe.
  2. De aanhangwagen heeft een maximaal gewicht minder dan het leeggewicht van de tractor, en in totaal mag het maximale voertuiggewicht niet groter zijn dan 3500 kg. Als aan een van deze vereisten niet wordt voldaan, moet u een open BE-categorie hebben.

Als het eerste punt van deze regel rigoureus wordt nageleefd door dappere inspecteurs, dan heeft het tweede punt periodiek problemen op de weg. De inspecteurs van de verkeerspolitie weten niet of doen alsof ze niets weten over het bestaan ​​van dit item. Dit probleem kan op verschillende manieren worden opgelost, maar als je besluit om serieus contact op te nemen met je vakantie en misschien ook met caravans, zal de beste oplossing de angst op de weg verwijderen - open de categorie BE!

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het niet moeilijk, niet moeilijk, niet lang, niet duur. In Moskou is er meer dan één school die biedt om te studeren voor de categorie BE. Het kost tussen de 7.000 en 15.000 roebel. afhankelijk van rijschool, plus 1000 wrijven. medisch attest (als u de dag niet wilt doorbrengen en zenuwen in uw kliniek). Voor dit geld wordt u aangeboden om 2 weken te vertrekken voor theoretische lessen (maar als u naar hen gaat, beslist u alleen. Documenten worden in de regel nog steeds gegeven) en aan het einde van de cursus zullen zij documenten over het einde van de rijschool geven. Daarna kunt u wachten op het examen in het MREO waaraan deze rijschool is gekoppeld, of u kunt de documenten van uw rijschool nemen en naar het examen gaan in een MREO in uw stad. De bijzonderheid is dat onderzoeken voor de HE- en CE-categorieën in het MREO niet vaak worden uitgevoerd (eens per 1-2 maanden) vanwege het kleine aantal aanvragers, maar op verschillende tijdstippen (ten opzichte van andere MREO's). Door rond de 1-4 MREO in uw stad rond te lopen en het schema met examens te achterhalen, kunt u het wachten op het examen gemakkelijk verminderen van 2 maanden tot 5 dagen! Zodra u de juiste MREO hebt gevonden, moet u zich aanmelden voor hun examen. Om het MREO en het examen te wijzigen, moet u de documenten van uw rijschool ophalen, loskoppelen van het MREO waaraan uw rijschool is gekoppeld (neem contact op met MREO en plaats in het venster of kantoor dat verantwoordelijk is voor de examens een ronde stempel op de achterkant van de studentenkaart) documenten (documenten over het einde van een autorijschool, geldig rijbewijs, medische verklaring, paspoort) indienen bij het venster met documenten voor het examen van uw nieuwe MREO en wachten op het examen. Het examen zelf bestaat alleen uit het praktische deel en is verdeeld in twee fasen:

  1. Speeltuin. Op de speelplaats moet je 2 oefeningen doen. De eerste is de beweging van de auto in een rechte lijn achteruit. De tweede is terugrijden naar de garage, die loodrecht staat op het starttraject van je aanhangwagentrein (in de volksmond worden deze oefeningen "Break the trailer 90 degrees" genoemd)
  2. City. Hier is alles hetzelfde als bij categorie B, alleen is de route 2 keer korter.

Moeilijkheden worden veroorzaakt door de speeltuin, namelijk de tweede oefening (maar sommige mensen kunnen de eerste lange tijd niet beheersen). Daarom moet je, voordat je naar het examen gaat, je zelfvertrouwen als een "professionele vrachtwagenchauffeur" vergeten en enkele uren betaalde training volgen. Deze service kost 600-1000 roebel per uur, maar meestal is er bij het besturen van scholen met een naam- en prijsbeleid boven het gemiddelde, zo'n service in de standaard.

De rechten op u zullen de volgende dag worden gemaakt, na de presentatie van het paspoort, betaling van de vergoeding van 800 roebel. (het is noodzakelijk om dit van tevoren te regelen en bij het inschrijven voor het examen, een bewijs te vragen voor het betalen van het staatsrecht voor het uitgeven van een nieuwe VU) en in de rij te wachten. Nadat u een foto van de voorbeeldkaart hebt gemaakt (papier en dun laminaat aan beide zijden), kunt u een VU-kaart maken direct na het maken van foto's binnen 3-5 minuten (hierdoor lijkt het een steek en kan niet worden vergeleken met de oude VU-plastic kaart).

Om niet te adverteren voor specifieke rijscholen en mensen, kan ik het schema van mijn succesvolle leerproces en ontvangst per e-mail of per telefoon aan al diegenen die geïnteresseerd zijn vertellen.

Andrey Kalashnikov

Ondertussen zal de winter nooit naar Rusland komen en zal het water niet bevriezen in onze trailers, cottages en koetsen. Daarom is het huren van een caravan-aanhangwagen nog steeds relevant! Om u eraan te herinneren dat vanaf volgend voorjaar een caravan of camper beschikbaar zal zijn!

Bekijk de video: TV 2. All That We Share (Februari 2020).

Loading...

Laat Een Reactie Achter