Caravanning in Israël. begin

Er zijn landen in de wereld waar, naar het schijnt, het thema caravan nooit zal ontwikkelen. Neem bijvoorbeeld Israël met een oppervlakte van 22.000 km² en een bevolking van 8,25 miljoen mensen (de bevolking van Moskou is twee keer zo groot). Ja, dit is een prachtig land en er is echt iets te zien en waar te ontspannen. Maar van alle zijden van de arme Joden omringen landen waarmee Israël zich in een oorlog bevindt of in een "slappe" vrede verkeert. Het is niet mogelijk om met de auto over een Israëlisch autotravel naar een buurland te praten. Zelfs in het land zelf zijn er verschillende territoria van de Palestijnse autonomie of zones met gemeenschappelijk bestuur met een relatief of tamelijk onstabiel sociaal klimaat.

En toch.

22-05-2014 begon de bouw van het eerste campingpark in Israël. De parkeerplaatsen voor aanhangwagens bevinden zich in het Hurshat Tal National Park, in de buurt van het kunstmatige meer. Toerisme-minister Uzi Landau (NDI) kwam zelf de eerste steen leggen. In de komende jaren is het Israëlische Ministerie van Toerisme van plan ook 9 andere campings te bouwen in de nationale parken van Akhziv, Mekorot a-Yarkon, Hof Palmachim, Metsad, evenals in de Makhtesh Ramon- en Yotvata-reservaten (ten noorden van Eilat).

Het creëren van dergelijke sites voor trailers maakt deel uit van het programma van het Ministerie van Toerisme om de prijs te verlagen en vrijetijdsbesteding in Israël te populariseren. Om meer aandacht te geven aan het nieuwe gebied onder lokale ondernemers, hief het ministerie bureaucratische sancties op die de invoer van campers belemmerden, en schafte ook de belasting af op de aankoop van aanhangwagens (die in de context van Rusland in een droom niet zouden hebben gedroomd).

Uit de toespraak van Uzi Landau: "Ons doel is dat elk Israëlisch gezin op vakantie kan gaan zonder hun spaarrekeningen bij banken te moeten legen." Het Ministerie van Toerisme onder mijn gezag zal middelen en fondsen blijven investeren om alternatieve opties voor goedkope vakantiehuizen te creëren .

Het blijft te zeggen - Bravo Israel! Met verdriet. Het is verschrikkelijk om je voor te stellen welk soort toeristisch potentieel Rusland in zichzelf verbergt, dat honderden malen groter is dan Israël. Waarom zijn we zo onvoorzichtig en sceptisch over de ontwikkeling van binnenlands toerisme, dat, net als olie, inkomsten uit binnen- en buitenlandse potentiëlen zou kunnen pompen? Misschien, als olie zakt naar $ 50 per vat, overwegen we deze vraag nog steeds?

Loading...

Laat Een Reactie Achter