Hoe de caravan tegen diefstal te beschermen?

Helaas worden populaire voertuigen steeds populairder bij kapers. Natuurlijk staat caravan in Rusland nog in de kinderschoenen, maar onderschat de interesse in caravans door kapers niet. Bij de camperplaats kun je, net als bij een gewone auto, een verscheidenheid aan alarmen plaatsen die voorkomen dat de motor start. En hoe de caravans in dit opzicht te beschermen? Overweeg enkele populaire dingen voor uw goede nachtrust.

1. Vergrendel de caravanhaak

Er zijn veel verschillende soorten koppelingskoppen van verschillende fabrikanten, waaronder AL-KO, Knott, Westfalia, BPW. Peitz, Winterhoff. Al deze koppelingen verschillen op de een of andere manier van elkaar. En praktisch voor alle typen koppelingskoppen zijn er mechanische vergrendelingen. Ze verhinderen dat de trekhaak van de trekhaak de trekhaak op de auto bevestigt. En daarom diefstal voorkomen. Koppelingen voor koppeling kunnen zowel universeel zijn, geschikt voor de meeste koppeling, en uniek, ontworpen voor een specifiek type.

Deze bolders werken wanneer de caravan in een ontkoppelde staat is. Maar er zijn ook opties voor sloten die voorkomen dat de aanhanger loskomt van de trekhaak van het voertuig. Bij de koppeling van de productie AL-KO wordt een speciaal gat gemaakt waarin een klein slot wordt ingebracht, vergrendeld met een sleutel.

Aldus verhindert de vergrendelingscapaciteit binnen de hefinrichting dat de caravankop niet los kan raken van de trekhaak van de auto. U kunt deze apparaten aanschaffen in onze winkel, in het gedeelte sloten.

2. Kasteel op de steun van de caravan

Elke caravan heeft 4 schroefsteunen, waardoor de caravan een stabiele horizontale positie behoudt. Verlengde caravan torens maken rijden met een aanhanger niet mogelijk. Daarom is het ook mogelijk om een ​​speciale mechanische vergrendeling op de moer van de lagergeleideschroef te plaatsen.

3. Mechanische wielblokkering of vallen

We kennen allemaal het ontroerende 90ste type mechanisch antidiefstalapparaat. Samen met het stuurwiel gebruikten de meeste autobezitters in ons land deze blokkers. Op caravans bestaan ​​ze ook in verschillende vormen van verschillende fabrikanten.

4. GPS-trackers

Er zijn veel verschillende voertuigvolgapparatuur met behulp van GPS. Als u gegevens van een GPS-tracker wilt ontvangen, gebruikt u een ingebouwde GSM-module met daarin een SIM-kaart of een specifieke internetbron die aan deze tracker is gekoppeld. Goedkopere trackers kunnen je op het moment van je aanvraag de coördinaten sturen om een ​​trailer te vinden. Duurder volg de beweging constant en ik kan de route van de trailer in realtime tekenen.

Dergelijke apparaten brengen gewoonlijk een abonnementsprijs met zich mee van een operator die een permanente volgservice aanbiedt. De stroom wordt autonoom geleverd door de ingebouwde lithium-ionbatterijen of door een externe batterij. Sommige van deze apparaten hebben een versnellingsmeter - een sensor die reageert op beweging. In het geval van het begin van de beweging van de caravan, ontvangt u een waarschuwing, aangezien u de locatie van de caravan kunt controleren. Als het niet overeenkomt met de plaats van zijn parkeerplaats, dan is het tijd om de politie te bellen. Je kunt ook een ingebouwde microfoon ontmoeten. Door de SIM-kaart te bellen die op het apparaat is geïnstalleerd, schakelt het apparaat automatisch de hooggevoelige microfoon in. Je kunt in realtime luisteren wat er in je camper gebeurt.

5. Verhuizer

De beweger is geen lastig apparaat waarmee u een caravan kunt verplaatsen met de afstandsbediening zonder een auto. Het apparaat is vrij eenvoudig. Verschillende elektromotoren (op elk wiel) met frictierollen gedragen op hen. Elektrische motoren zijn gemonteerd op een speciaal subframe en worden aangedreven door een gewone caravanbatterij. Als u de caravan moet verplaatsen, maken de wrijvingsrollen van de wever contact met de banden van de caravan en met behulp van de afstandsbediening kunt u uw aanhangwagen parkeren op plaatsen waar dit niet met een auto kan worden gedaan. Met andere woorden, met behulp van een moover kunt u uw caravan op een plaats plaatsen waar u hem kunt bereiken, alleen met behulp van een afstandsbediening van uw maaier.

6. Bewaakte parkeerplaats

Een afgesloten parkeerterrein met betrouwbare beveiliging zal de kapers serieus doen nadenken over de haalbaarheid van het starten van een caravan.

7. Verzekering

Hoe betrouwbaar uw bescherming ook is, als professionals uw voertuig in de gaten houden, kunt u kaping zeer waarschijnlijk niet voorkomen. In dit geval kan alleen uw verzekering uw geld sparen. In Europa is de verzekering van caravans en campers perfect debugged. In Rusland begrijpen verzekeringsmaatschappijen nog steeds niet wat een camperplaats is, hoe ze moeten worden geëvalueerd en waar ze moeten worden gerepareerd. Oude caravans (meer dan 10 jaar) onze verzekeringsmaatschappijen zijn niet principieel verzekerd.

Natuurlijk zijn al deze manieren om de caravan te beschermen tegen kaping op zijn eigen manier goed. Maar het gebruik van een verscheidenheid aan bescherming in het complex geeft de kapers minder kans om uw caravan op uw hap te zetten.

Bekijk de video: ALKO Koppelingsslot (Februari 2020).

Loading...

Laat Een Reactie Achter