Hoe de markies te kiezen

De marquise is een eenvoudig op te richten luifel waaronder je je altijd kunt verstoppen voor de zon of lichte regen. In de transporttoestand wordt de overkapping netjes op een rolluik verdraaid en teruggetrokken in een elegante compacte koffer. Het lichaam is vast op de zijkant (muur of dak) van uw huis op wielen bevestigd.

merken

De volgende markiesfabrikanten voor campers zijn wijd verspreid op de Europese markt - Dometic (Zweden), Fiamma (Italië), Thule (Zweden).

classificatie

Door het type vouwen / ontvouwen - kan de marquise handmatig of mechanisch zijn.

De handmatig gerolde marquise vertegenwoordigt de basis (een holle aluminium buis) waarop de luifel niet door nat materiaal wordt gewikkeld. Telescopische verticale steunen (poten) en twee telescopische steunen verbergen zich in de holte van de buis om de hele structuur te verstijven en zorgen voor een goede tentspanning.

Marquise-hoesje - een cover van een bliksem uit waterdicht zacht materiaal. Deze luifels zijn ontworpen voor caravans. De hoes met behulp van een gestikte rand wordt opgewikkeld in een aluminium profiel (evenals het dak van een luifeltent) en blijft er horizontaal aan hangen.

Deze luifels zijn gemaakt door Fiamma (Carvanstore-serie, luifelbreedte beschikbaar van 190 tot 550 cm.)

en Thule (Omnistore serie 120, breedte van de luifel beschikbaar van 230 tot 550 cm).

Er zijn ook handmatige luifels in een stijve aërodynamische aluminium behuizing - Fiamma F35Pro (luifelbreedte beschikbaar van 180 tot 300 cm).

Ze kunnen worden geïnstalleerd op een caravan of op een castenvagen of een camper met behulp van speciale adapteradapters. Een afzonderlijke ondersoort van handmatige zonwering zijn ventilatorschermen van het type Fiamma Compass (breedte van de luifel is beschikbaar van 220 tot 260 cm). Fiamma Compass heeft ook een zachte, niet-natte behuizing, van waaruit een tent met de hand wordt geopend als een waaier. Dergelijke luifels bedekken de ruimte aan de zijkant en de achterkant. Het wordt veel gebruikt op lichtgewicht expeditionaire campers met vierwielaandrijving en castenvagen. Gemonteerd op het expeditionaire imperiaal.

De mechanische marquise is al een voor de hand liggende vrucht van de activiteit van ingenieurs en ontwerpers. Ratelmechanisme door middel van kabelaandrijvingen, veren en krukken zorgt voor een nette en soepele opening en sluiting van de luifel. Dit proces wordt bestuurd door een telescopische key-driver. Met een handige sleutel kan de markies merkbaar hoger worden gemonteerd dan de lengte van een man. Het mechanisme helpt je om rond te rennen en je handen altijd schoon te houden. Telescopische verticale rekken (poten) met de hand gemonteerd in een intrekbare voorste balk. Horizontale stutten schuiven automatisch naar buiten. Zulke markiezen maken alle drie planten - Dometic, Fiamma en Thule.

Volgens de methode om de mechanische zonwering op het lichaam te baseren - muur- en dakzonwering.
Wandschermen - Dometic PW1000, PW1500, PW1750, PW3500, Fiamma F45S, F45L, F70, F45Eagle en Thule Omnistor 5200, 8000, 4900, 2000. Deze zonneschermen zijn ontworpen voor montage op een verticale wand of montage op het dak als verticaal, via speciale Adapters.


Dakluifels - Dometic PR2000, PR2500, PR4500, Fiamma F65L, F65S, F40, F65Eagle, Thule Omnistor 6200, 9200. Deze luifels zijn ontworpen voor horizontale montage van de behuizing op het dak via speciale adapters. Deze steun is belangrijk voor minivans en castenvagenov, waar de opening van de zijdeur het dak zelf bereikt en het onmogelijk maakt om een ​​zonnescherm te installeren.

Volgens de methode van openbaarmaking voortenten - mechanisch en elektrisch.
De mechanische markiezin werd hierboven beschreven. Sommige soorten markies kunnen worden uitgerust met een elektromotor voor 12V, die de openbaarmaking zal voorzien van een enkele knop. Dit kunnen zonneweringen zijn Dometic PW1500, PW1750, PR2500, Fiamma F45S, F45L, F65L, F65S, Thule Omnistore 9200, 5200, 8000.

De kroon op de technologie en de hoge prijzen zijn elektrische, (dak en muur) onbeschermde markiezen - Dometic PR3500, PW4500, Fiamma F45Eagle, F65Eagle. Dergelijke luifels worden alleen geleverd met elektrische aandrijving en afstandsbediening, uitgerust met een windsensor (die, wanneer de windsnelheid hoger is dan de toegestane snelheid) automatisch de luifel verwijderen, LED-verlichting voor de ruimte onder de luifel. Het grote voordeel van deze markies is de mogelijkheid om op elke hoogte van de grond te kunnen baseren.

Afzonderlijk kunt u speciale luifels selecteren. In het bijzonder - Fiamma Slide Out. Een dergelijke marquise wordt op het dak geïnstalleerd op de plaats van de schuifverlenging (het beweegbare gedeelte, dat tijdens het parkeren de leefruimte van de camper vergroot). Wanneer de schuif schuift, wordt de luifel van de luifel automatisch afgewikkeld, waardoor het platte dak van de schuif wordt beschermd tegen regen en puin.

adapters

Adapters zijn profielen van verschillende lengtes gemaakt van aluminium die u helpen om gemakkelijk en relatief pijnloos het lichaam van de luifel aan het dak van uw mobiele huis te bevestigen. Er zijn veel fabrikanten van campers, caravans en castenvagenov met totaal verschillende varianten van het dakprofiel. Markiesfabrikanten schenken veel aandacht aan dit feit en proberen adapters te maken voor verschillende populaire campers (Adria, Rapido, Hymer, Hobby, Karmann, Eura Mobil, Dethleffs, Fendt, Buerstner, LMC) en Kastvenvvageny (VW T2, T3, T4, T5, T6 , Crafter, Renault, Master, Opel Vivaro, Westfalia, Ford Transit, Fiat Ducato, Citroen Jumper, Paugeot Boxer, Mersedes-Benz Sprinter, Vito, Viano, Marco Polo).

Elke fabrikant van de grote drie heeft een eigen lijn adapters voor wand- en dakmontage. Het is vermeldenswaard dat een eenvoudige universele adapter op een verticale vlakke wand wordt geleverd met muurschermen. In alle andere gevallen moet de adapter meer kopen als extra optie, waarbij de juiste wordt gekozen voor uw dak in de vorm van de catalogi van de fabrikant.

Zij- en voormuren

Als je al een dak hebt, dan is de volgende wens om er later muren aan te bevestigen en een volwaardige tent te maken. Dit wordt ook geleverd door de fabrikanten. Je kunt zowel een zijmuur, een zonnescherm aan de voorkant als een volledige set muren met ritsen met ramen en muskietennetten kopen.

Kant en klare tenten voor Marquis Fiamma - PrivacyRoom, PrivacyRoom Light, PrivacyRoom Ultra Light, PrivacyRoom Caravanstore Light.

Als je van te voren weet dat je wilt dat de markies alleen compleet is met een tent, is de voor jou klaargemaakte Fiamma Zip, Fiamma Caravanstore ZIP (Marquise F45 of Caravanstore + zijwanden + vloer).

Voor de markies van Thule - Panorama, Residence G3. Thule EasyLink en Thule QuickFit, volwaardige lichtgewicht tenten met een dak gemonteerd onder het dak van de luifel, worden netjes in een speciale tas vervoerd.

Voor markies Dometic - CampRoom.

Wat moet onthouden worden

  1. Luifels moeten schoon worden gehouden. Droog indien mogelijk voor het oprollen;
  2. Het machinisme van de marquise moet ook schoon zijn. Voer geen overmatige inspanning uit bij het werken met de sleutel. Dit kan schade veroorzaken;
  3. Wind - een van de belangrijkste vijanden van de markiezin. Bij gebruik van de luifel in de werkmodus bij winderig weer of alleen voor een lange tijd, is het noodzakelijk om een ​​anti-riem lijn te installeren;
  4. Er is een speciale reparatieset voor luifels Fiamma;
  5. Een muuradapter bevat meestal een platte adapter op een verticale wand (3-4 kleine stukjes), een sleutel, plastic clips voor het bevestigen van verticale steunen aan de muur van een camper, een dakspant (extra horizontale afstand) voor een marquise van meer dan 400 cm breed, instructies.

Bekijk de video: Markies bekleden door Saphira Markiezen (Augustus 2019).

Laat Een Reactie Achter