KABE - de maatstaf voor Zweedse kwaliteit

De geschiedenis van het Zweedse merk Kabe begon in 1958, toen de toekomstige oprichter van het bedrijf, Kurt Blomkvist, begon met het bouwen van de eerste caravan voor zijn gezin op de binnenplaats. 3 weken voor de geplande familievakantie was de trailer klaar. Maar het gebouw was zo succesvol dat Kurt snel een aanbod kreeg om het te kopen en niet kon weerstaan. De vakantie kwam onverbiddelijk naderbij en de familie ontving de langverwachte karavaan niet. Kurt neemt een dringende beslissing om een ​​nieuwe trailer te bouwen. Toen hij aan de hoofdtaak in de Saab-divisie werkte, werkte Kurt de hele dag. Het gevolg was dat het gezin, zonder op de caravan te wachten, naar het langverwachte weekend ging, en Kurt was intussen volledig opgegaan in de bouw. Bij terugkeer van vakantie zag Kurt's familie een kant en klare caravan, die ook zeer snel werd verkocht.

De bouw van caravans Kurt podolzhil en vallen. Tegen de zomer van de zomer werden acht caravans gebouwd. Het eerste model werd de Kabe Comet 250 genoemd. Garabitafmetingen: 2,4 meter lang en 1,8 meter breed. De prijs was 3800 Zweedse marken, die in die tijd twee keer goedkoper was dan de nieuwe Volvo PV.

De productie van caravans duurde voort, maar vier jaar na de succesvolle lancering, begon Kurt moe te worden van de twee werken die al zijn tijd in beslag namen. De keuze was correct gemaakt, hoewel het hem was gegeven, was het niet gemakkelijk. Een vertrouwde en goedbetaalde plek verlaten, alles in een nieuw bedrijf stoppen, was een moedige en moedige daad. De garage wordt ontoereikend en KABE Husvagnar AB (opgericht in 1963) opent zijn fabriek in Tenhult, een buitenwijk van Jönköping, op slechts 10 kilometer van de historische garage. Kabe's reputatie groeit net zo goed als de verkoop. Velen zouden zijn vertraagd op de golf van roem en succes in dit stadium, maar niet Kurt. In de loop van de volgende 10 jaar laat het alle concurrerende caravanfabrikanten achter, dankzij zijn periodieke innovaties: muurventilatie, vloerverwarming en warmte-isolatiemateriaal. Kurt hield altijd van het technische deel van zijn werk en liet het administratieve deel als een noodzaak. Kurt organiseert seminars voor zijn werknemers en traint ze in de juiste productie. Door de jaren heen en decennia, Kabe gaat naar zijn succes, als de onbetwiste leider in de productie van wintercaravans in de Scandinavische landen. Vandaag is Kurt 80, hij verliet zijn functie als voorzitter, maar behield zijn plaats als lid.

KABE Husvagnar AB heeft verschillende dochterondernemingen in Zweden en meer dan 90 dealercentra in heel Europa. De aandelen van het bedrijf worden met succes op beurzen verkocht.

De naam Kabe zelf komt van de naam van Kurt Blomkvist. In het Zweeds klinkt de initialen KB als Kabe.

Loading...

Laat Een Reactie Achter