De geschiedenis van de fabriek Hobby Caravan Wohnwagenwerk

De geschiedenis van de fabriek Hobby Caravan Wohnwagenwerk begint met het verre 1967 - het jaar van zijn oprichting. Toen het UEFA-kampioenschap voetbal in 1972 in Duitsland werd gehouden, had Hobby de 5000e caravan al uitgebracht. Het werd voor het eerst gebruikt gegalvaniseerd chassis. Iets later, in 1973, vond een nieuwe innovatie plaats - Hobby begon een caravan te produceren met een automatische rolrem. In 1976 produceerde Hobby de 25.000ste karavaan en in 1982 werd het de grootste fabriek in Europa voor de productie van caravans.

De fabriek presenteert en introduceert voortdurend verschillende innovaties in de productie. In 1983 introduceerde Hobby een combinatie van zonnebrandcrème en horren voor de ramen. In 1984 werd de legendarische semi-geïntegreerde camper Hobby 600 op de markt geïntroduceerd.

De introductie van het cassettetoilet in 1987 was een ander evenement in de maakindustrie van caravans, terwijl Hobby de 15.000ste caravan uitbracht. In 1988, toen niemand dacht dat Oost-Duitsland de geschiedenis in zou gaan, lanceerde Hobby de Excellent 495 UL.

Twee jaar later rolt de 200.000ste caravan van Hobby van de lopende band en in 1994 produceert het bedrijf de 250.000ste caravan. In 1996 presenteerde Hobby het concept "All inclusive (all inclusive)": volledige uitrusting van de caravan met uitrusting, met betrekking tot het geringe gewicht. Dit concept werd eind jaren 90 door veel bedrijven onderschept.

De Excellent-serie in zo'n lichte versie van het begin is geproduceerd sinds 1999. In 2003 opende het bedrijf een ultramoderne fabriek voor de productie van campers in de stad Fockbek. Modellen zoals Siesta, Toscana en Van Exclusive werden in deze fabriek geproduceerd. Een andere belangrijke gebeurtenis vond plaats in 2009, toen de fabriek Hobby een half miljoen model van de caravan uitbracht - Excellent 495 UL.

In 2013 introduceert Hobby een nieuwe serie Premium Caravans met een futuristisch gestroomlijnd ontwerp. Iets later wordt dit concept opgepikt door de rest van de toonaangevende Europese fabrieken: KnausTabbert, Fendt, Dethleffs.

Tegenwoordig bestaat de caravanmodelopstelling uit verschillende series: het licht en budget Ontour en DeLuxe, de gemiddelde Excellent, de grote en ruime Prestige, de futuristische Premium en de echte stacaravan Landhaus.

Tegenwoordig is de Hobby-fabriek een erkende Europese leider in de productie van caravans. De productie van caravans van Hobby is altijd meerdere keren hoger dan die van concurrerende bedrijven. Dit kan de hoge populariteit van caravans van Hobby in Europa en Rusland verklaren.

Bekijk de video: Kinderen die werken in een fabriek. Welkom in de IJzeren Eeuw (Februari 2020).

Loading...

Laat Een Reactie Achter