Cabby Loo - mobiel crematorium of het meest hygiënische toilet

De Zweedse caravanfabrikant Cabby, samen met het Noorse bedrijf Assepoester, begon met de productie van een revolutionair campertoilet dat werkt volgens het principe van afvalverbranding.

Assepoester zelf is de leider op de Scandinavische markt voor de productie en verkoop van afvalverbrandende toiletten voor huishoudelijk gebruik. Maar voor de eerste keer vond deze toepassing in caravan.

De nieuwigheid heet Cabby Loo, die beweert in de zon te zijn, samen met de belangrijkste spelers in deze markt - fabrikanten van traditionele droge cassettes voor Dometic en Thetford caravans.

Cabby Loo combineert een aantal innovatieve oplossingen met een ogenschijnlijk ingenieuze en eenvoudige essentie: de verzameltank verlaten met afval ten gunste van hun verbranding.

Het werkingsprincipe van het brandende toilet is vrij eenvoudig. Voor elke reis naar het toilet, is het noodzakelijk om een ​​speciale papieren wegwerpzak naar beneden te laten zakken om afval op te vangen. Na het omgaan met de noodzaak om op een speciale knop te drukken, wordt de zak met afval naar de bodem van een speciale vuurvaste kom gebracht, waarin de verbranding plaatsvindt. Het branden wordt gestart met een afzonderlijke knop en duurt 30 minuten zonder enige ruis of geur. Gasvormige verbrandingsproducten bij verbranding worden via gedwongen ventilatie naar de schoorsteen afgevoerd. Van het afval blijft alleen organische as, die kan worden gegoten in de vuilnisbak of onder de boom! De fabrikant beweert dat het verbrandingsproces tot 100 keer kan worden gebruikt voordat de ascontainer moet worden geleegd. In de verbrandingskamer bevindt zich ook een katalysator voor de volledige verbranding van alle schadelijke stoffen en de volledige eliminatie van onaangename geuren. De katalysator moet om de 1000 verwarmingscycli worden vervangen. Er is ook bescherming tegen kinderen - wanneer het deksel van het toilet wordt opgetild, stopt het systeem automatisch het brandproces. Het toilet is geschikt voor toiletpapier en andere artikelen voor persoonlijke hygiëne!

Het toilet heeft alleen elektriciteit nodig, met een spanning van 12V (voor gasontsteking en uitlaatwerkzaamheden), evenals gastoevoer. Het toilet gebruikt geen enkele druppel water en geen chemicaliën. Eenvoudig te installeren en vereist geen aparte externe flap aan de muur van de camper.

Op dit moment plaatst Cabby in de luxe modellen van zijn caravans het toilet Cabby Loo in de standaardset. Voor goedkopere caravans is deze optie beschikbaar voor ongeveer 4.500 euro. Toiletgewicht - 20 kg.
Loading...

Laat Een Reactie Achter