Cabby - 50 jaar vooruitgang

Koude kampeer- en gevechtstanks creëerden de Cabby en Cabby-methode

Het begon allemaal in 1960, toen Tore Nielsson, een producent uit Värmland (Zweden), verschillende onaangenaam koude nachten doorbrengt in een tent. Dit was de eerste en laatste keer dat de Torah zoiets deed. Deze ervaring zal de Torah dwingen te denken: "Waarom niet beginnen met het bouwen van caravans?".

Nilson was in die jaren een actief en succesvol ondernemer-industrieel. In 1963 opende hij zijn eerste productiebedrijf voor caravans, Ingenjörsfirma Andersfors AB, in Kristinehamn. Drie jaar later hernoemde hij het bedrijf als Cabby Husvagnar AB.

Primitieve eerste caravans

Dit waren de tijden dat Shvedtsiya, net als de rest van Europa, een economische bloei doormaakte. Vertrouwen in de toekomst voor de komende jaren, een hausse in autoverkopen en de ontwikkeling van automatisch reizen. Zweedse televisiezenders gebruiken zwarte en witte Flintstones. The Beatles baden in glorie met hun eerste hit Please Please Me. Over een paar jaar zie je de eerste studentenrellen en doorbraken in jeugdculturen.

In die jaren waren caravans vrij primitieve producten, traditioneel ovaal van vorm, gebouwd volgens vereenvoudigde normen, met behulp van technologieën uit de jaren 40 en 50. De eerste wedstrijd verschijnt in de groeiende markt van caravans. Alle fabrikanten zijn nog erg jong en niet iedereen is voorbestemd om in deze markt te blijven. Net als in de automarkt in deze periode, domineren Britse fabrikanten van grote en goedkope stacaravans de caravanmarkt.

Scepsis over de traditionele manier van bouwen

Terwijl The Beatles geschiedenis schrijven in Abbey Road Studios in Londen, onderzoekt Torah Nilsson de caravanmarkt en concludeert dat de huidige bouwwijze van caravans (vergelijkbaar met kleine houten huizen gebouwd op een houten frame) niet voldoende betrouwbaar en duurzaam is.

In het najaar van 1964 werd het eerste prototype van een caravan voor 4 personen geproduceerd. In 1965 begon het massaproductie met een volume van 1000 caravans in de komende 5 jaar. Cabby Caravan neemt snel de leiding in de verkoop op de Zweedse markt.

Thermische isolatiemethode van de tank

Sabby kreeg een aantal nuttige tips over de nieuwe methode van lichaamisolatie van het legermaatschappij Bofors uit de stad Karskog. Bij de productie van de Zweedse tank Stridsvagn 103, ook bekend als de Stridsvagn S, werd een innovatieve methode gebruikt om de isolatie van het lichaam te verbeteren. De gevechtstank gebruikte een nieuwe thermische isolatietechnologie - een speciaal mengsel van polyurethaanschuim dat werd ingespoten tussen de binnenste en buitenste lagen van de huid. Het resultaat is een compacte en lichtgewicht sandwich zonder verstijvers. Duurzaam en stabiel, in staat om dragende functies uit te voeren. De nieuwe methode elimineert het probleem van koude bruggen en verhoogt de thermische isolatieprestaties meer dan polystyreenschuim en minerale wol, dat op dat moment veel wordt gebruikt.

Een all-season caravan was een belangrijke stap in het succes.

Niet gelovend in de gebruikelijke panelen met houten frame, spijkers en losse isolatie, werpt Nilsson meteen deze veelbelovende methode in het oog. De nieuwe methode van thermische isolatie verminderde de productietijd en verhoogde de levensduur van apparatuur. Het zesde zintuig vertelt hem dat deze stap de bouw van een all-season caravan naar een nieuw niveau zal brengen.

Hij bestelt snel een monster bij Bofors en koopt het eerste in Denemarken gebouwde lichaam. In december 1964 werd de Cabby-methode geboren - een innovatieve methode voor de productie van caravans.

Cabby-methode vanaf het begin

In 1965 begon de serieproductie van de eerste Cabby 400-caravan. Anders dan de traditionele eivormige carrosserievormen van de caravan in die tijd, had de Cabby 400 rechte vlakken en strikte lijnen. De caravanprijs was 8.000 Zweedse kronen (gelijk aan 75.000 Zweedse kronen in 2013). In 1965 bedroeg het jaarsalaris van een mannelijke industrieel 22.000 Zweedse kronen. Een vrouw met een vergelijkbare functie, het salaris was 20% minder.

De lay-out van de Cabby 400-caravan was als volgt: twee eenpersoonsbedden aan de achterkant van de cottage, een mini-keuken, een bed aan de voorkant en een bovenste vouwplank. De lengte van de trailer was 390 cm, breedte 200 cm en hoogte 230 cm, het droge gewicht van de caravan was 540 kg met de mogelijkheid van extra lading tot 160 kg.

Gasfornuis en wasbak - de limiet van luxe voor 1965

Caravans die voor het eerst zijn uitgerust met lokale gasverwarmers en tegelijkertijd de functies van wandlampen op gas uitvoeren. Al snel introduceert Cabby een centraal verwarmingssysteem. Langs de omtrek van de caravan wordt een aluminium buis gelegd waaraan radiatoren zijn bevestigd. De warmtedrager is het vloeibare antivriesmiddel dat wordt opgewarmd door een gaskoper.

Hoewel de keuken volgens de normen van vandaag eenvoudig was, waren een gasfornuis en een gootsteen een grote luxe in 1965.

Cabby is een uitstekend merk voor caravans.

Tore Nilsson werd beschouwd als een zeer moedige industrieel, grenzend aan roekeloosheid, toen hij, in tegenspraak met de industrie in het algemeen, de Cabby-methode introduceerde in massaproductie. Vandaag zou het moeilijk zijn om een ​​vergelijkbare producent te vinden in elke sector die dergelijke risicovolle stappen met moed kan zetten in zo'n cruciaal deel van het productieproces.

In 1965 werden in het eerste productiejaar 50 caravans met 50 werknemers geproduceerd. De omzet groeide elk jaar en de behoefte aan een nieuwe fabriek werd meer acuut gevoeld. In 1968 werd de nieuwe fabriek gesticht aan de rand van Kristinehamn en geopend door de toenmalige gouverneur (en parttime milieuactivist) Rolf Edberg.

In de komende jaren zullen er in deze fabriek talloze modellen van caravans en zelfs campers worden gebouwd.

Innovatieve bedrijfscultuur

Sinds de oprichting heeft het bedrijf zijn bedrijfscultuur voortgezet die ontwikkeling en innovatie bevordert. Oprichter Cabby combineert een autoritair managementsysteem met openheid, vriendelijkheid en humor. Het welzijn van de medewerkers hier is van het grootste belang. Tore beheert het bedrijf met een stevige hand, maar bemoeit zich niet met de details, houdt zich altijd aan zijn woord en wekt bij Cabby-verkooporganisaties het belang op om zich altijd aan hun beloften te houden. Deze leiderschapsstijl dwingt respect af voor Cabby.

Cabby voor Tore Nilsson blijft te allen tijde zijn belangrijkste en belangrijkste bedrijf.

Volg in de wereld van caravans.

In de loop der jaren hebben ontwerpers van Cabby innovaties geproduceerd die hun stempel drukken op de wereldwijde caravanindustrie. Cabby introduceerde als eerste een standaard toilet en een douchecabine, een koelkastkoelsysteem voor efficiënter koelen, een AST-stabilisatiesysteem voor betere wegprestaties en veiligheid, een frame met dwarsdoorsnede voor verhoogde stijfheid en caravanvloer. .

In 2013 lanceert Cabby het innovatieve CabbyLoo-toilet. Toilet dat afval verbrandt.

Meesterschap Filosofie

Tegenwoordig worden alle Cabby-caravans nog steeds vervaardigd in Kristinehamn, een traditie van een halve eeuw oude caravanconstructie. De productie is nog steeds gebaseerd op de filosofie van Tore Nilsson. Bijna alle onderaannemers bevinden zich in Zweden en andere noordelijke landen. De fabriek en haar productieprocessen worden voortdurend verbeterd, maar met een voorzichtig tempo, om de hoge kwaliteit van het product te garanderen.

Wat begon als een goed idee na verschillende slapeloze nachten in een tent, werd onderdeel van de Zweedse industriële geschiedenis. En de reis duurt bijna een halve eeuw. Hier bij Cabby geloven ze dat de komende halve eeuw net zo interessant zal zijn.

Bekijk de video: Horse falls 2 (Februari 2020).

Loading...

Laat Een Reactie Achter