Breaking Bad Van of trailer waarin ze koken

Iedereen die toekijkt en fans wordt van de populaire Breaking Bad-tv-serie (Breaking Bad in het Russisch) herinnerde zich de trailer waarin Walter White en Jesse Pinkman methamfetamine maakten van seizoen 1 tot seizoen 3.

De serie zelf vertelt het verhaal van de hoofdpersoon Walter Wight, wiens leven, toen hij werd geraakt door "vijftig kopeken", een doodlopende weg bereikte. Walter werkt op school als scheikundeleraar en moet ook geld verdienen om de eindjes aan elkaar te knopen, de zoon is een aangeboren persoon met een beperking en zijn vrouw heeft een ongeplande zwangerschap, een hypotheek op huis en een ketel die altijd draait. Het laatste kookpunt voor het begin van een "nieuw leven" is niet-operabele longkanker.

Zich realiserend dat alles bij hem al voorbij is, neemt Walt een besluit - om zonder hem geld te verdienen voor het verdere leven van zijn familie. Alles wat hij heeft is zijn analytische geest, onberispelijke kennis van de chemie en, op de kracht van 2 jaar van het leven. Walter, samen met zijn voormalige student Jessie, raakt betrokken bij een riskant spel van de productie en marketing van methamfetamine, doorloopt alle stadia van een onervaren "kok-eter" naar een professionele fabrikant en de genadeloze leider van zijn eigen geneesmiddelenbedrijf.

Een van de helden, en het derde lid van de "bende" in de eerste seizoenen, "Breaking Bad" werd de autodome Fleetwood Bounder, uitgave van 1986, trouw (ondanks zijn eerbiedwaardige leeftijd), die Walt en Jesse diende als een mobiel laboratorium waarin, te laten vallen woestijn 20 kilometer van de stad, kookten ze meth.

Uit de geschiedenis van de Fleetwood Bounder

In 1985 ontwikkelde John S. Creene, de oprichter van een van de toonaangevende fabrikanten van campers in de VS - Fleetwood Enterprises, de Bounder-trailer. John was in die tijd een charismatische persoonlijkheid en pionier in de RV-industrie. In plaats van adviesbureaus in te huren en eindeloos marktonderzoek te doen, koos John ervoor om alles zelf te doen. Caravaning - was een van de belangrijkste hobby's van John, en avondbijeenkomsten rond het kampvuur met collega-caravans - was zijn interactie met de focusgroep. "Ik kreeg de meeste van mijn ideeën over onze producten door gewoon te praten met mensen die Fleetwood bezitten," zei John. Het is de moeite waard om op te merken dat de persoonlijke ervaring van een halve eeuw John en zijn familie bij het caravangebruik een aanzienlijke impact had op de producten van Fleetwood en de RV-industrie als geheel.

Maar misschien is het de moeite waard om één reis van John te noemen, die hem inspireerde om een ​​progressief model van de Bounder te creëren, waarmee hij later de hele caravanindustrie in de Verenigde Staten draaide. Het was de winter van 1984, toen John en zijn gezin naar Michigan gingen om zijn dochter te bezoeken. Al het sanitair van de camper was bevroren en het was niet mogelijk om het toilet of de douche of de wastafel te gebruiken. In die tijd was het een bekend minpunt van alle campers in Amerika, maar Crean besloot om deze situatie te corrigeren. Bij thuiskomst begon Crean met de ontwikkeling van een volledig nieuw concept van een stacaravan. Zijn idee was een dubbelveld, in de diepte waarvan er tanks met water en alle communicatie waren. Op dezelfde plaats moest het een verwarmingssysteem instellen waardoor het water niet zou kunnen bevriezen. In het voorjaar van 1985 bouwde Crean het eerste prototype op wielen. Om het idee om de communicatie in een apart verwarmd compartiment te zetten te vertalen, verhoogde Crean de hoogte van de vloer. Deze ogenschijnlijk eenvoudige oplossing heeft vervolgens de hele RV-industrie nog vele jaren radicaal beïnvloed. Creene ontdekte ook dat een dubbele verhoogde vloer veel bagageruimte oplevert, wat altijd ontbrak voor de kampeerders van die tijd. Verhoogde vloer maakte het ook mogelijk om de passagiersstoel 10 centimeter boven de bestuurders- en voorpassagierstoelen op te heffen, waardoor het gemakkelijk was om het panoramische uitzicht op passagiers op de tweede rij door het voorste raam te observeren. Gedurende zijn carrière was Crean trouw aan zijn overtuiging dat een stacaravan de eerste en tweede auto is.

Toen de hele auto-industrie in de automobielindustrie dacht dat Crean gek was, begon John voor de interieuruitrusting van de nieuwe autohouse te zorgen. Een van zijn innovaties was de aanwezigheid van twee televisies (één in de slaapkamer en de andere voor de trailer). De trailer bleek net zo functioneel van binnen als niet mooi qua uiterlijk. In de zomer van 1985 begonnen Creene en zijn Fleetwod-collega's aan het eerste prototype tijdens een reis naar de 15 RV-dealers in Las Vegas, Salt Lake City, Sacramento en de San Joa-vallei. Ondanks de negatieve eerste indruk van een stacaravan, wist Kreen zeker dat de functionaliteit van de trailer de harten van klanten zou winnen en de portemonnee van dealers zou vullen. En hij had gelijk. In het najaar van 1985 was alles klaar voor massaproductie.

Een van de vrienden van Krina, een journalist, stelde voor om de nieuwe Bounder-trailer te noemen, die Krin meteen aansprak. Deze naam werd geïntroduceerd door Creen voor zijn team van marketeers, die zich enigszins schaamden voor deze optie, omdat het woord 'bounder' in het woordenboek 'schurk' betekent. Creen zag dat marketeers zijn idee niet volledig begrijpen en tekende een kangoeroe springende kangoeroe op het servet dat bij de hand was (kangoeroe "van de ene plaats naar de andere"). Het is deze betekenis van het woord "bounder" - een kangoeroe die heen en weer springt en Crean betekent. De marketingafdeling zuchtte opgelucht.

Na de start van de productie in 1985 was Bounder meteen een succes. Caravanaars applaudisseerden over de functionaliteit en werden verliefd op zijn grote en comfortabele bagageruimte onder de verhoogde vloer. Bounder werd geadverteerd door Fleetwood als "een camper die echt werkt." Klanten en dealers noemden Bounder snel 'een lelijk eendje met het hart van een zwaan', wat hem er niet van weerhield om snel de eerste plaats in de RV-verkoop in Amerika te behalen. Crin was een van de eerste kopers. "We hebben veel gereisd en overal, waar dezelfde Bounder op de weg kwam, zwaaiden de mensen erin als een gek op ons," zei Crean. Al snel, bij de gebruikelijke caravanervuur ​​in Breezvud, Pennsylvania, werd een nationale club-eigenaren Bounder gevormd. Zelfs vandaag de dag is het Bounder-model, dat meer dan één reïncarnatie heeft meegemaakt, nog steeds populair op de RV-markt en trouw aan zijn hoofdidee: functionaliteit.

Tot op heden zijn er twee nationale Bounder-clubs en tientallen regiokantoren, bestaande uit duizenden caravaners, die de liefde delen voor caravan en Fleetwood Bounder. In 1998 verliet Kreen Fleetwood, na 47 jaar van zijn leven als voorzitter van het bedrijf te hebben gewerkt. Op het moment van zijn dood in 2007 op 81-jarige leeftijd, spraken veel insiders in de caravanbouwindustrie over Bounder als de grootste nalatenschap van John Creene, die de geschiedenis voor altijd zal markeren. Bounder stelde verkooprecords vast en veranderde de hele RV-industrie.

Van de herinneringen van mensen die met Krin werkten

Een van de favoriete filosofieën van John was: "Wees niet bang om de afvalcontainer te gebruiken." En hij liet ons echt zien hoe het te gebruiken! Nog een zin die hij zei: "Als je de keuze hebt om iets heel moois of functioneels te maken, moet je eerst de functionaliteit maken." Het heeft ons de dingen anders laten zien, maar dit is wat we met de bounder deden. Er zijn in de loop van de jaren veel veranderingen geweest, maar we hebben geprobeerd de functionaliteit van de Bounder niet te veranderen. John vroeg altijd: "Hoe kunnen we de Bounder functioneler maken?" Hij was altijd goed, maar we hebben er constant aan gewerkt om hem beter te maken. '

Stan sassmann. Manager Fleetwood. Productontwikkeling (1984 - heden).

"De mensen die je ontmoet in de Bounder Club zullen je familie zijn en dat is echt geweldig, we zijn allemaal bij de club omdat we een Bounder hebben, maar we blijven bij de club omdat we van elkaars gezelschap genieten. type persoon. Aanvankelijk was het ontworpen om een ​​functionele trailer te zijn, zodat er niet veel toeters en bellen zouden zijn, maar alles had een doel. koop een vriend Het zijn trailers, ze kunnen nog steeds in onze club zijn, maar ze worden "klootzak" genoemd. Laten we zeggen: "Oh, deze en die. Hij is een geweldige kerel, maar hij is een klootzak. "Dit betekent dat hij andere merken van aanhangwagens bestuurt.

Larry Hughes Voorzitter van de Bounder Club (2002-2004)


Bekijk de video: Breaking Bad Crafting a TV Pilot (Februari 2020).

Loading...

Laat Een Reactie Achter