Second Life Bowlus Road Chif

Het verhaal van de Bowlus-trailer gaat ver terug tot 1934, toen de getalenteerde vliegtuigontwerper William Hawley Bowlus zijn eerste trailer ontwikkelde, Road Chif. Hawley Bowlus werkte aan het Spirit of St. Louis-vliegtuig en besloot, geïnspireerd door aerodesign en aluminiumfuselage, deze ideeën voor het eerst te gebruiken in de caravanconstructie. De Road Chif-aanhanger was 's werelds eerste aluminiumtrailer met een monocoque-type carrosserie, gebouwd van een aluminium frame met aluminium klinknagels erop. Geïnspireerd door Hawley's ideeën, werden soortgelijke trailers met een aluminium body geproduceerd door andere Amerikaanse bedrijven, zoals Streamline, Silver Streak, Avion, Spartan en de legendarische Airstream. Trouwens, Wally Byam (de grondlegger en onvoorwaardelijk, tot zijn dood, de leider van het bedrijf Airstream) was betrokken bij het proces van distributie en verkoop van de Road Chif-trailer. Boulus verzamelde trailers tot september 1936. Vervolgens wordt het project volledig overgedragen aan Wally. Roaf Chif kreeg een zij-toegangsdeur, de nieuwe naam Clipper, en begon te produceren onder de merknaam Airstream, waardoor Amerika een nieuwe legende kreeg.

Tot voor kort bleef Airstream, van alle pioniers van caravanbuilding die nog steeds gezond waren, aluminium trailers verzamelen. Maar meer recent kochten het kleine familiebedrijf John Long en Helen Mitchell alle rechten op het merk Bowlus en het ontwerp van de modeltrailer van 1935. Liefhebbers zijn van plan om het eens vergeten merk Bowlus te doen herleven, wat leidde tot alle aluminium trailers. De originele Bowger Road Chif-trailers kunnen een duur kunstwerk genoemd worden, omdat tijdens het hele bestaan ​​van het bedrijf werden slechts 80 van deze trailers vrijgegeven.

Dus de Bowlus Road Chif-trailer kreeg een tweede leven. En als de aluminium carrosserie van de aanhangwagen precies volgens de originele tekeningen wordt herhaald, dan is de vulling van een stacaravan vol met moderne technologieën. Bij de ingang wordt u begroet door een keuken met een gootsteen, een gasfornuis en kasten. Vervolgens komt de eethoek, gevolgd door het toilet en de douche. De aanhangwagen wordt bekroond door een grote slaapkamer met twee eenpersoonsbedden, die desgewenst tegen elkaar kunnen worden geschoven. De aanhangwagen is uitgerust met zonnepanelen, gasverwarming, gasboiler, koelkast. Het is vermeldenswaard dat over de gehele lengte van de trailer een paar kajaks kan worden geplaatst, waaraan een speciale sluiting is bevestigd.

De totale lengte van de trailer is 7 meter en een hoogte van 2,4 meter. Basiskosten beginnen vanaf $ 100.000.Bekijk de video: RA5C VIGILANTE AIRCRAFT Aboard the USS Ranger silent film VIETNAM ERA 80350 (Februari 2020).

Loading...

Laat Een Reactie Achter