Autotoerisme in Marokko

Ondanks het feit dat het Arabische land (hoewel de lokale bevolking zichzelf berbers noemt en zich niet aan de Arabieren wil toeschrijven), met alle gevolgen van dien, is caravanning in Marokko erg populair. Dit komt vooral doordat Marokko grenst aan Spanje, dat op zijn beurt deel uitmaakt van de Europese Unie. 30 minuten met de veerboot om Europa te scheiden van Afrika. Vanaf daar is er een continue stroom campers en campers met Europeanen en andere mensen die op wielen willen reizen en tegelijkertijd goed willen sparen. Een aanhangwagen of caravan in Marokko komt bijna nooit voor, want wanneer je in Marokko reist, moet je vaak je camper of camper door bergpassen rijden, en als je een 7 meter lange caravan aan de staart hebt, maak die dan minder prettig en inderdaad gevaarlijk.

De meest populaire plaatsen in Marokko, waar u een camper, aanhangwagen, cottage-aanhangwagen, camper of camper kunt vinden, natuurlijk, de Atlantische kust. Langs de kust van Agadir naar Tanger ligt een massa campings. De meeste campings zijn slecht uitgerust, maar de elektriciteit in uw woonwagen is altijd in de steek gelaten. Aparte toiletten zijn ook gebruikelijk. Maar dit alles is minimaal vergeleken met wat landschappen en uitzichten in Marokko u zullen onthullen. Net als het land zelf zijn de meeste steden erg oud, elk heeft zijn eigen geschiedenis en architecturale functie. In grote steden zijn er vrij kleine straatjes vol met voertuigen. Ze gaan vreselijk naar Marokko, de regels worden alleen formeel waargenomen en ze drinken en rijden veel vaker dan Russen. Hoewel vreemd genoeg lijken deze feiten geen effect te hebben op het aantal ongelukken - zelfs in grote steden is het gelukt om te zien dat de auto's botsen. Maar toch, als je naar een grote stad komt, is het beter om je huis op wielen of camper op de parkeerplaats achter te laten en verder te voet te gaan. Als u naar Marokko bent gevlogen en op wielen wilt reizen, kunt u in toeristische steden diensten aanbieden zoals het huren van een camper, het huren van een camper of het huren van een caravan. Het is mogelijk om daar een stacaravan te kopen, maar over het algemeen is dit niet nodig. Maar de ware geneugten van Marokko autotravel zijn ver van de grote steden. Adembenemende landschappen, zandige valleien die 's nachts kunnen worden vervangen door met sneeuw bedekte bergen (alsof in Zwitserland), groene weiden kunnen snel veranderen in steenachtige grond. Een ongelooflijke combinatie van alles dat alleen in verschillende landen afzonderlijk leek te worden gezien. U kunt uw camper in het zuiden van Marokko volledig bedienen.

Het zuiden van Marokko maakt plaats voor steenachtige en, daarna, zandige landschappen, terwijl het behoorlijk arm is. Van nederzettingen tot de meeste dorpen en provincies. Er zijn geen supermarkten en goede hotels, dure restaurants ... ja er is helemaal niets. Populair transport - ezel of versleten pick-up Renault. En de ezel is verkrijgbaar in verschillende opties: een ezel met een kar, een ezel met een kiepwagen, enz. Als u besluit om met uw camper of camper naar het zuiden te rijden, moet u de nodige spullen (huishoudelijke chemicaliën, medicijnen, lokale valuta, enz.) In huis hebben en zeker zijn van water. Er zijn geen problemen met eten, in elk dorp vind je vers vlees en verschillende groenten. Als je klaar wilt eten, liever niet je huis op wielen, maar lokale etablissementen zoals "café", dan ziet het er als volgt uit: hun bamboeframe in de vorm van een hut, een zeil op het dak, een paar vuile werktafels, een gasfornuis, plastic meubels en een bloederig karkas, scoorde gisteren, een geit, die meditatief aan een haak hing. Ondanks het feit dat de beschaving in de Zuid-kat weende, en deze kat huilt exponentieel, in verhouding tot jouw beweging naar het centrum van Afrika, zijn alle bewoners erg lacht en vriendelijk. Daarom kunt u uw camper gemakkelijk op elke parkeerplaats laten overnachten en hoeft u zich geen zorgen te maken dat u 's ochtends niet wakker wordt. En als u uw camper of camper kiest voor een plek om te slapen, kunt u beter slapen en ontspannen dan in lokale hotels. En terwijl ze zich naar de Sahara-woestijn begeven, beginnen liefhebbers van extreme rust op expeditietrucks te verschijnen. In de woestijn, natuurlijk, het uiterste en het bedrijf kun je alleen de lokale Toeareg maken, nou ja, of hetzelfde uiterste als jij. Er is niemand om op te hopen en geen hulp om op te wachten.

Road. In Marokko zijn er zowel openbare wegen als privé-tolwegen. De kwaliteit van de tolwegdekking is zeer hoog, waarvoor de mobiele woning u zeer dankbaar zal zijn. Je kunt niet zeggen over de wegen in de provincies. De kleinere plaatsen en, dienovereenkomstig, de wegen naar hen, hoe dapperder ze zijn, en hier is de camper op basis van een militaire transporter geschikter dan de Fiat Ducato. Maar als je een stacaravan huurt, moet je je daar geen zorgen over maken.

Als u caravaning in een Afrikaans land wilt doen, geniet van de verbazingwekkende natuur en de hete zon, en kunt u tijd doorbrengen op de stranden van de Atlantische Oceaan terwijl u niet elk uur bang bent voor uw leven, Marokko is wat u nodig heeft!
Bekijk de video: De gezinskampeerders zijn gearriveerd! (April 2020).

Loading...

Laat Een Reactie Achter