Airstream. Mijn levensstijl is vrijheid!

Airstream is de oudste en een van de meest populaire trailerfabrikanten in Amerika. Airstream-trailers van over de hele wereld worden erkend als betrouwbaar, functioneel met een individueel, uniek ontwerp, waarvan de vraag al tachtig jaar lang niet is afgenomen.

De geschiedenis van het bedrijf begon met het feit dat de grondlegger William (Wally, zoals zijn vrienden hem noemden) Byam de trailer maakte volgens zijn eigen tekeningen op de binnenplaats van zijn huis en zijn ontwerp publiceerde in een van de tijdschriften, en vervolgens, na het succes van het artikel, de brochure publiceerde om een ​​trailer te bouwen voor $ 100. " De winst uit de verkoop van de publicatie ging naar een volwaardige productie van trailers in 1931.

De vliegtuigontwerper William Boulus was de tweede persoon die het Airstream-verhaal voltooide. Hij bezat een klein multiplex trailerassemblagebedrijf, dat Airstream opnam. De eerste aluminium trailer Airstream met de romp van het vliegtuig en de patrijspoorten, waarvan het ontwerp werd geschilderd door William Boulus, werd nog vele decennia het kenmerk van Airstream.

De massaproductie van aluminiumtrailers die we kennen, begon in 1936 met het Clipper-model dat door Bolus werd ontwikkeld. Clipper was de belichaming van de droom van de auto-reiziger: aërodynamisch ontwerp van de luchtvaart, snelheid, lichtheid, comfort. De overige modellen waren verschillende variaties op de Clipper-bus. De release van Airstream duurde tot de Tweede Wereldoorlog, toen aluminium een ​​strategisch metaal werd en alles ging naar de behoeften van het Amerikaanse leger. Na de oorlog, in 1945, werd de productie van trailers hervat met de nadruk op nieuwe klanten: jonge gezinnen en voormalige soldaten.

Wally Byam was een promotor van de nomadische manier van leven en in 1951 vertrok hij naar Zuid-Amerika, waarvoor hij de internationale Airstream-fanclub creëerde. Wally byam caravan club - een gemeenschap van enthousiaste reizigers die over de hele wereld hebben gereisd op Airstream-trailers! Dus in 1959 werd er een rally gehouden in Afrika, van Kaapstad tot Cairo. We zijn aangekomen in Moskou. Tijdens deze reizen nam Wally vaak zelf deel. Deze club bestaat nog steeds, met 21.000 bemanningen. Leden van deze club verkennen voortdurend nieuwe routes om met een woonwagen te reizen en publiceren deze vervolgens voor autotravelers. Het waren de clubleden die wereldwijde bekendheid verwierven voor het merk Airstream en maakten reizen in een trailer een integraal onderdeel van de Amerikaanse manier van leven!

Begin jaren 70 raakte de Amerikaanse overheid geïnteresseerd in Airstream-trailers. Airstream werd gebruikt voor het detacheren van topambtenaren en Airstream-trailers werden actief gebruikt in ruimtevaartprogramma's.

De astronauten van het beroemde Apollo II-maanproject na hun terugkeer werden geacclimatiseerd in de Airstream-trailer, omgebouwd voor medische doeleinden. NASA blijft astronauten vervoeren naar de lanceerplaats van de lanceerplaats in Airstream-trailers. Alle militaire vrachtvliegtuigen zijn ook uitgerust met een platform voor het transport van de Airstream.

De eerste autohouse van Airstream verscheen in 1979. De indeling blijft hetzelfde als die van de autotrailers: toilet en douche met een kruip achter in de camper, een slaapkamer in het midden, een keuken en kasten voor de camperplaats. Van de innovaties is het vermeldenswaard dat er een koelkast en oven, radio en airconditioning was.

De tijd verstreek en het ontwerp veranderde geleidelijk van luchtvaart naar gladdere, afgeronde vormen. Binnen was er een solide, ingebouwd meubilair, airconditioning en een enkele besturingseenheid voor alle systemen.

Airstream stopt vandaag niet met het verbeteren van zijn product. Het nieuwste model was het conceptuele model Land Yaht, waarin het vertrek van het ontwerp van het vliegtuig naar het schip werd weergegeven. Vanzelfsprekend wordt zo'n oplegger volgestouwd met alle moderne gadgets, evenals bevestigingsmiddelen voor fietsen en kajaks.

Tegenwoordig worden Airstream-aanhangwagens over de hele wereld beschouwd als premium stacaravans. Ze benadrukken de consistentie van de eigenaar, onafhankelijkheid en zelfs het sterrendom (luchtstroomtrailers worden zelden gebruikt als mobiele kleedkamers voor de duurste sterren). De verdienste van de oprichters en fabrikanten van Airstream-trailers is dat ze de wereld een nieuwe vorm van wereldbeeld hebben gegeven, waar de belangrijkste levensstijl vrijheid is, die duizenden mensen over de hele wereld al hebben gekozen!
Bekijk de video: In welke landen in Europa gelden er milieuzones voor je camper? (Januari- 2020).

Loading...

Laat Een Reactie Achter