Moet ik onderhoud aan de aanhangwagen ondergaan?

Ja. Het is noodzakelijk om regelmatig onderhoud uit te voeren aan uw wooncaravan in gespecialiseerde onderhoudsstations of bij particuliere specialisten (in Rusland zijn beide te vinden).

Suspension. Het is noodzakelijk om regelmatig onderhoud torsiestaafvering uit te voeren. Anders kunnen torsies "zuur worden" (vooral voor oude caravans, waarvan de meeste in Rusland) en stoppen met het absorberen van trillingen van de weg. Dit kan leiden tot het wegvallen van meubilair in de cabine, loskomen van de muren en fatale scheuren in het frame van de aanhanger zelf.

Remmen. Alle trailers hebben een rollend remsysteem. Het is noodzakelijk de staat van slijtage van de remblokken te controleren, om de juiste afstelling van de remkracht uit te voeren, om ervoor te zorgen dat de remcilinder op de aanhangwagenkoppelingsinrichting voldoende gesmeerd is en de noodzakelijke "slag" heeft.

Gasapparatuur. Om lekkage van zowel propaan-butaan als CO2 uit de koelkast en gasfornuis te voorkomen, moet u regelmatig alle aansluitingen in de gaspijpleiding en de gasuitlaat controleren. Dit wordt gedaan door een speciaal apparaat dat reageert op de concentratie in de lucht van propaan en CO2. Over het algemeen is het beter om een ​​dergelijk apparaat permanent in de trailercabine te plaatsen. Het is niet groot en weegt weinig, maar het zal constant het niveau van schadelijke concentraties controleren en als er een risico op gevaar bestaat, zal het onmiddellijk een alarmerend geluids- en lichtsignaal geven.

Sealing. Het is noodzakelijk om uw woonaanhangwagen (vooral als deze vele jaren oud is) periodiek te inspecteren op de aanwezigheid van lekken in de voegen van bekledingspanelen en raamkozijnen. Het is altijd goedkoper om het gat in een vroeg stadium van zijn ontwikkeling te dichten dan om de helft van de vochtige wand van de aanhangwagen te vervangen.

Verlichtingsarmaturen. Regelmatig is het noodzakelijk om de prestaties van de verlichtingsapparatuur op zowel de aanhangwagen als op de auto te controleren, evenals de betrouwbaarheid en prestaties van alle contacten op de trekhaakcontactdoos. Werklampapparaten zijn een garantie voor uw veiligheid op de weg.

Watervoorziening. Als uw aanhangwagen stationaire tanks heeft voor zoet water met een grote waterverplaatsing, moet u periodiek een antibacteriële behandeling van de tank uitvoeren met speciale "tabletten". Ze kunnen worden gekocht bij verschillende gespecialiseerde online winkels en elektronische catalogi.

Bekijk de video: Caravan uit de stalling? Denk hieraan! - Campingtrend (April 2020).

Loading...

Laat Een Reactie Achter