Wat zijn de kenmerken van het rijden met een camper-aanhangwagen?

De aanhangwagen, met name belast, vermindert de versnellingsdynamiek van de auto aanzienlijk en verhoogt de remafstand. Hiermee moet rekening worden gehouden bij het remmen en het inhalen.

Het is noodzakelijk om soepel te remmen - ongeacht of de aanhangwagen leeg of beladen is. Het is belangrijk om de afstand tot de auto verderop te observeren. Alvorens te draaien, is het beter om van tevoren te vertragen en door de "spanning" zelf te gaan. Schokken tijdens het remmen, vooral in bochten, kunnen ervoor zorgen dat de aanhanger of de auto slipt en "klapt".

Bij hoge snelheden schommelt de aanhangwagen van links naar rechts. Volgens de verkeersregels mag de maximumsnelheid van een personenauto met een aanhangwagen buiten nederzettingen op snelwegen niet hoger zijn dan 90 km / h, op andere wegen - 70 km / h.

Bij het rijden met een aanhangwagen veel ingewikkelder om weer op te bouwen in de stroom van auto's, manoeuvreren en parkeren in stedelijke gebieden. Bijzonder moeilijk is de omgekeerde beweging. Tegelijkertijd verslechtert een grote aanhangwagen het achteraanzicht.

Dus in de salon-spiegel wordt het bijvoorbeeld niets anders dan zijn eigen trailer-dacha, is het niet zichtbaar. Indien nodig kunt u echter extra zogenaamde caravan-achteruitkijkspiegels installeren. Ze zijn geïnstalleerd op de motorkap van de auto of op de standaard achteruitkijkspiegels. Bij aanhangers met een groot carrosseriegedeelte - zoals een aanhangwagendacha of een kantelwagen - moet je voorzichtig zijn bij het rijden in een harde wind.

Bekijk de video: SCHOKDEMPERS (Januari- 2020).

Loading...

Laat Een Reactie Achter