Welke trailer te kiezen, biaxiaal of uniaxiaal?

Er is geen enkel antwoord op deze vraag. Laten we alle voor- en nadelen van elk onderzoeken.

Uniaxial trailer huisje.

Pros. Alle trailers tot 7 meter lang zijn nu alleen maar één as gemaakt. Dit is te wijten aan het feit dat tweeassige aanhangwagens in Europa onderworpen zijn aan verhoogde wegenbelasting. En als de lengte van uw trein meer dan 12 meter is, zal de wegenbelasting nog meer zijn. Het is ook meer waard en plaats op de veerboot.
Uniaxiale trailers hebben minder rolweerstand en betere manoeuvreerbaarheid.

Cons. Alle belangrijke nadelen van een eenrichtingsaanhangwagen zijn te wijten aan onze "richtingen". Sterke verticale opbouw. Het trailerhuis springt graag in de pits en hummocks en probeert om zijn enige as te slingeren (vooral als de lengte van de trailer minder dan 7 meter is). U zult dit misschien niet voelen als uw trekkertruck meer dan twee ton weegt, maar als u een kleine of middelgrote personenauto heeft, worden de achterpassagiers op de hobbels als een haring in een blik gegooid.
De lasten die niet konden worden ingeslikt, niet bedoeld voor Rusland, door een torsiestaafophanging, worden overgebracht naar meubels, die al snel van de muren af ​​beginnen te bewegen, en de wanden zelf beurtelings van de vloer. In het trieste geval van overmatige belasting kunt u het frame in de buurt van de as van de aanhanger breken.

Tweeassig trailerhuis.

Pros. Aanzienlijk vrij van problemen met eenassige aanhangwagens met betrekking tot verticale schommelingen en beschadiging van meubels. As twee en om hen heen slingeren veel moeilijker. Ook is het contactvlak met de weg veel groter en moet je nog steeds op zoek naar een gat waarin de aanhangwagen beide wielen tegelijk raakt. Vandaar een soepeler verloop en een grotere energie-intensiteit van de suspensies (er zijn er twee ook), en als gevolg daarvan, een vermindering van trillingen die schadelijk zijn voor meubels.
Groot laadvermogen. Als u 50-70 kg in een eenassige aanhangwagen kunt laden, bevindt 100-150 kg zich al in een tweeassige aanhangwagen.
Als het zo is dat je een wiel hebt gepierced, maar je hebt er geen één, dan kun je gemakkelijk op de plaats van de bandmontage komen op drie (na het verwijderen van het lekke wiel van de hub).
Gewoon een grote capaciteit. En dit is ook erg belangrijk.

Cons. De nadelen houden ook verband met Europa, waarbij u een verhoogde wegenbelasting moet betalen voor een tweeassige aanhangwagen.
omdat alle twee-assige aanhangers hebben een lengte van 7 meter en zijn zwaar genoeg, u heeft de categorie "BE" in de rechten nodig. Trouwens, het is beter voor je om het te openen (en dit is eerlijk gezegd niet moeilijk en niet duur), zodat de dappere dienaren van de wet je niet zouden vasthouden met lange gesprekken "maar hoe is het echt correct."
Iets meer slepen bij het rollen met een soortgelijke eenassige aanhangwagen, wat je natuurlijk niet zult merken.
Grotere maten vereisen meer verantwoordelijk beheer, vooral bij het manoeuvreren in krappe omstandigheden.

Samenvattend, kunt u verwijzen naar het volgende:
Als u een auto-oplegger meeneemt om met zijn prachtige wegen door Europa te reizen, moet u kiezen voor een eenassige aanhangwagen.
Als je van plan bent om door Rusland te reizen, niet alleen in de regio Moskou, maar ook als je een groot gezin hebt en je wilt lang op één plek blijven, dan moet je kiezen voor een tweeassige aanhangwagen.

Loading...

Laat Een Reactie Achter