Hoe werkt het brandstofverbruik tijdens het rijden met een aanhangwagen?

Het brandstofverbruik tijdens het rijden met een aanhangwagen neemt zeker toe. En het hangt van verschillende parameters af.

1. Motorvolume van een sleepvoertuig

Hoe kleiner de motor, hoe groter het brandstofverbruik. Hoe groter het volume van de motor en dus ook het koppel, des te minder merkt de motor de verhoogde belasting.

2. Aerodynamica

Luchtweerstand is ook een belangrijke indicator. Hoe groter de maat, hoe groter de veerkracht. Hoe meer weerstand - hoe meer brandstofverbruik. Een aanzienlijke verslechtering van de aerodynamica wordt waargenomen wanneer een lage auto aan een hoge caravan trekt. In dit geval zal een speciale spoiler de aerodynamica van de trein verbeteren
gemonteerd op de autotractor.

3. Massa

De massa van de aanhangwagen, die apart van de auto moet worden getrokken, zorgt ervoor dat de motor in een verbeterde modus werkt met een hoger brandstofverbruik. Hoe groter de massa, hoe groter de kosten.

4. Versnelling en maximale snelheid

Wanneer u met een caravan rijdt, moet u snel accelereren, plotseling remmen en hoge snelheid vergeten. Alles moet soepel worden gedaan. De toegenomen massa en de slechtste aerodynamica zorgen ervoor dat de motor in een verbeterde modus werkt met een hoger brandstofverbruik. Scherpe acceleratie en hoge snelheid verhogen de belasting van de motor nog meer, en als gevolg daarvan, het brandstofverbruik. Natuurlijk is het op motoren met een kleine cilinderinhoud veel meer merkbaar dan op krachtige motoren met meerdere motoren.

En nu naar de cijfers. Het brandstofverbruik op de snelweg van een Toyota Rav4 met een twee liter benzinemotor is bijvoorbeeld 10 l./100 km. In combinatie met een caravan, de maximale verplaatsbare massa van 1300 kg., Neemt het brandstofverbruik toe tot 14 l./100 km. met een gemiddelde snelheid van 80-90 km / h. We krijgen dat het brandstofverbruik met een caravan met 4 l / 100 km toeneemt. Als u bijvoorbeeld een lagere auto neemt, Audi A4 met een vergelijkbare motor, neemt het brandstofverbruik toe met 6 liter per 100 km.

Conclusie. Hoe groter en krachtiger de auto, des te minder merkt u het effect van de aanhanger op het brandstofverbruik en de tractievermogen van de motor. Integendeel, als u een kleine auto heeft, zal zelfs een grote caravan u niet laten nadenken over de juistheid van de keuze van de trekker.

Bekijk de video: Een aanhanger of caravan achter de Tesla Model X (November 2019).

Loading...

Laat Een Reactie Achter