Welke soorten trekhaken en elektriciteit voor de caravans zijn er?

Volgens de Europese norm heeft de "bal" van de trekhaak een enkele maat. Het "strijkijzer" van de trekhaak zelf kan compleet zijn en het kan inklapbaar zijn (met een afneembare kogel). Vouwen ziet er prachtig uit als je geen hapering nodig hebt, maar het kost beduidend duurder.

Er zijn twee soorten stopcontacten:

1. 7 ganggesteente. Hiermee kunt u alleen bronnen van externe verlichting van de aanhangwagen aansluiten. Geschikt als u een gewone vrachttrailer heeft.

2. 13 ganggesteente. Deze outlet is zo ontworpen dat alle aanhangers van de aanhangwagen en onderhoudsmedewerkers op al hun apparaten worden aangesloten. Naast externe lichtbronnen heeft dit stopcontact afzonderlijke uitgangen voor het aansluiten van de koelkast en het opladen van de batterij in de aanhangwagen (hiervoor wordt een afzonderlijke draad getrokken, die via de zekering van de accu van de auto naar het stopcontact loopt). Zo'n uitlaat is duurder in vergelijking met 7-draads en de juiste aansluiting is arbeidsintensiever. Het volgende is de pinout van de sockets 7 en 13 draden:

Als dat zo is, is de uitlaat 7 op uw auto ader en op de aanhangwagen 13 is ader of andersom, het maakt niet uit. Voor dit geval zijn er handige adapters 7/13 of 13/7, die u kunt kopen in onze winkel Retrailer.

Bekijk de video: Welke trekhaak is geschikt voor u? (Februari 2020).

Loading...

Laat Een Reactie Achter