Is een rijbewijs van categorie B voldoende om met een aanhangwagen (caravan) op de openbare weg te reizen?

Het volstaat in twee gevallen (Decreet van 24 oktober 2014 "Regels voor het afleggen van kwalificerende examens voor het recht om te rijden en rijbewijzen af ​​te geven." Artikel 25. Subparagraaf b):

  1. Uw aanhangwagen mag een maximaal gewicht van 750 kg niet overschrijden.
  2. Uw autotrein (uw auto en uw aanhangwagen in totaal) overschrijdt het toegestane maximumgewicht van 3500 kg niet. De maximale massa van de aanhangwagen mag het leeggewicht van de trekker niet overschrijden.

Als uw aanhangwagen de maximale 750 kg overschrijdt, en de hoeveelheid van uw wegtrein de toegestane 3500 kg overschrijdt, hebt u categorie "E" tot "B" nodig.

U kunt deze wet volledig downloaden op de officiële website van de verkeerspolitie in de sectie 'regelgevingsdocumenten' (directe link naar resolutie 1097 van 24 oktober 2014 - //www.gibdd.ru/docs/pprf/321/).

Als u alleen categorie "B" open hebt en het maximale gewicht van uw aanhangerdasha is meer dan 750 kg, zorg er dan voor dat u deze wet afdrukt en meeneemt samen met de rest van de documenten. Zodat u snel en competent, op basis van de feiten, de "vergeetachtige" inspecteur in zijn plaats kunt zetten.

Bekijk de video: Nieuwe motorenhal voor Nautisch College Den Helder (Januari- 2020).

Loading...

Laat Een Reactie Achter