Truma

Time of Troubles baren geweldige mensen. Misschien is dit hoe u de geschiedenis van de oprichting van het Duitse bedrijf Truma, de beroemde verwarmingsgasapparatuur en airconditioningsystemen voor stacaravans, caravans en aanhangwagens, kunt definiëren.

Het begon allemaal in 1949 in München. De oprichter van het bedrijf, Philip Krais, begreep de gevolgen van de naoorlogse periode en was erg gevoelig voor de problemen in verband met het gebrek aan kunstmatige verlichting. De voorraden benzine en diesel waren uitgeput, maar er bleef een andere bron van brandstof over - vloeibaar gas. Op basis daarvan ontwikkelt de toekomstige ondernemer compacte lampen, die hij begint te verkopen aan particuliere consumenten en onderwijsinstellingen die gespecialiseerd zijn in avondcursussen voor jongeren.

Het gaat zo goed dat Krejs op 27 oktober 1949 het handelsmerk "Truma" registreerde ter ere van de Amerikaanse president Harry Truman. Philip bewonderde deze politicus, vooral zijn bijdrage aan het herstel van Duitsland.

Al in het 50e jaar registreert de oprichter het eerste patent, dat de technologie beschrijft voor het maken van een lamp die werkt op alle soorten ontvlambare gassen.

En na 5 jaar wordt de productie van lampen enorm. Het eerste model was de "55e", nog steeds bekend over de hele wereld. De kenmerken waren een membraan hittebestendige klep en een peervormige vorm met een speciale lichtverspreider.

Later werd het membraan verbeterd tot een snelle roterende klep die geschikt is voor gassen, perslucht en vloeistoffen.

De oorsprong van verwarmingssystemen voor auto's

Het begin van de jaren 60 werd gekenmerkt door een nieuwe technische doorbraak: de Truma-matic-systemen voor de verwarming van caravans, campers en caravans. De eigenaardigheid van installaties is hun volledige autonomie. Ze zijn onafhankelijk van de voeding, eenvoudig te gebruiken en volledig veilig dankzij een gesloten systeem met een thermo-elektrische regelaar.

De Trumatic-gasfornuis, die tot 3,5 kW aan energie produceert, is een belangrijk model voor Truma geworden.

Maar ze was alleen goed voor grote caravans. Iets later ontwikkelde Phillip Kreis de compacte en economische SD 2000 en SB 1800.

Tegelijkertijd wordt actief gewerkt aan het ontwerp van systemen voor de distributie van warme lucht. Het resultaat van de ontwikkeling was een blazer die werkt zowel van het lichtnet als van de batterij. Het ontwerp was volledig modulair.

De mijlpaal van de late jaren 60 was de opkomst van een volledig geautomatiseerd systeem voor het schakelen tussen de hoofdgasreservoirs en de reservegascilinders. De technologie heette Duomatic en werd verder verbeterd tot Truma Duo Control. Sindsdien is het bijna verplicht voor caravans en campers.

Opening van een consultatiecentrum en nieuwe ontwikkelingen

Truma-producten worden zo populair in Duitsland dat Phillip Kreis besluit om in 1972 een klantenservicecentrum op te richten. Hier krijgen ze deskundige ondersteuning, deskundig advies, advies over het onderhoud van apparatuur. In die tijd was de service uniek en werd daarom snel populair.

Tegelijkertijd introduceert TÜV (Technischer Überwachungsverein, Duitse organisatie voor technische controle en apparatuurtoezicht) een verplichte inspectie van verwarmingssystemen voor caravangas om de twee jaar. Truma's klantenafdeling adviseert consumenten, is verantwoordelijk voor inspecties en het uitgeven van certificaten voor succesvol onderhoud.

In de tweede helft van de jaren 70 lanceerde Truma de eerste-van-zijn-soort boiler voor stacaravans die op basis van een gaskachel werken. De uitvinding wordt meteen een hit bij kampeerders. In de vroege jaren 80 ontwikkelde het systeem zich tot een boiler, waardoor je een warme douche op de weg kon nemen.

In stap met vooruitgang

Het begin van de jaren 90 werd niet alleen gekenmerkt door de ineenstorting van de USSR en de eenwording van Duitsland, maar ook door de opkomst van revolutionaire producten van Truma. In 1994 introduceerde het bedrijf de miniatuurverwarmer Trumatic C, die tegelijkertijd lucht en water kan verwarmen. Een compact apparaat revolutie bijna de wereld van stacaravans, en daarom wordt een van de belangrijkste opties bij het maken van aanhangwagens en caravans.

Het bedrijf breidt ook uit naar het VK. In 1997 werd een dochteronderneming, Truma UK, opgericht voor de productie en service van Duitse producten in het Verenigd Koninkrijk. In hetzelfde jaar maakt het Zweedse bedrijf ALDE, dat verwarmingssystemen voor caravans op een vloeibare warmtedrager produceert, deel uit van Truma.

1999 was het belangrijkste jaar voor het merk. Op dit moment vertegenwoordigt het bedrijf de eerste verhuizer - een systeem voor het manoeuvreren van caravans zonder een auto. Met de elektronische eenheid kunt u de aanhangwagen bedienen zonder een auto met behulp van de afstandsbediening, zonder problemen het naar de parkeerplaats te sturen.

Toen werd de eerste merkairconditioner voor het koelen van de lucht in het warme seizoen geboren. Na 7 jaar wordt het omgevormd tot het Saphir Vario-systeem - de lichtste, stilste en krachtigste in zijn klasse.

Recente prestaties

Vooruitgang staat niet stil, maar omdat Truma regelmatig populaire en iconische kachels bijwerkt. Dus in 2007 werd het succesvolle in alle aspecten van het apparaat Trumatic C (meer dan 500.000 verkochte eenheden) vervangen door Truma Combi. Inbegrepen bij de verwarmer is een andere innovatieve ontwikkeling - Frost Control, een automatische waterafvoerklep die reageert op veranderingen in temperatuur.

Na een paar jaar zag het licht een bijgewerkte Mover R-motor met een krachtigere en stille motor. Tegelijkertijd betreedt het bedrijf de Chinese markt en verovert het nieuwe markten.

In 2010 - een nieuwe revolutie, reageert de Crush Control-klep op acceleratie en afsluiting van de gastoevoer in geval van een ongeluk. Het is geïnstalleerd in drukregelaars van DuoControl CS en MonoContriol CS. Met dit systeem wordt het mogelijk om de caravan onderweg veilig te verwarmen. Een jaar later Truma Aventa, het eerste model van de Truma-airconditioner.

2013 - de opening van dochterondernemingen in de Verenigde Staten en China. Een jaar later, de eerste waardige concurrent van de Amerikaanse boiler Suburban, Truma AquaGo.

2015 - Alexander Utrikh (kleinzoon van Phillip Kreis) wordt uitvoerend directeur van Truma. Het bedrijf lanceert een nieuw product iNet - een systeem waarmee u de verwarming, airconditioning en (vanaf 2017) kunt regelen om het gasniveau in de cilinder via een smartphone te bekijken.

In 2019 vierde het bedrijf een indrukwekkend 70-jarig jubileum. Truma is nog steeds toonaangevend op het gebied van ondernemingsnormen op de kampeermarkt, caravans en caravans. Hun producten zijn hun tijd ver vooruit, extreem gebruiksvriendelijk en werken als een klok. Nou, vergeet niet de legendarische Duitse kwaliteit - het visitekaartje van de gewaardeerde Phillip Kreis.

Bekijk de video: CP Plus Heating Panel - Truma Combi (Januari- 2020).

Loading...

Laat Een Reactie Achter