Hymer

Campers en caravans van Hymer - echte Duitse kwaliteit

Het Duitse Hymer is een van de eerste fabrikanten van campers en caravans in Europa. Tegenwoordig heeft het een tiental fabrieken in verschillende landen van de wereld. Eind 2012 bestond het personeel van het bedrijf uit meer dan 2.600 werknemers en bereikte het totale jaarinkomen 2,78 miljard euro. Ondanks de enorme concurrentie in dit marktsegment, blijft Hymer snel groeien tot op de dag van vandaag, met nieuwe modellen van campers en caravans.

Eerste stappen om de markt te veroveren

De geschiedenis van het Duitse bedrijf Hymer begon in 1923, toen Alfons Hoomer, de vader van Erwin Humera (de toekomstige oprichter van het merk) zijn eigen werkplaats opende, die zich specialiseerde in carrosserieherstellingen. Deze kleine werkplaats lag aan de rand van het stadje Bad Waldsee in Duitsland. In de beginjaren van de autoworkshop moest Alphonse Humera met veel problemen worden geconfronteerd en vaak leidde het gebrek aan klanten tot ernstige financiële problemen.

Hymer-fabriek

Zijn zoon, Erwin Hümer, sloot zich in 1956 aan bij het familiebedrijf en begon het actief te ontwikkelen. De eerste stap was de verwerving van extra gebouwen in het bedrijf Bachem, waarna haar oprichter, Erich Bach, Erwin de gezamenlijke ontwikkeling van nieuwe modellen van campers bood. In hetzelfde jaar kwam een ​​nieuwe "stacaravan" genaamd Ur-Troll op de markt. In slechts een paar maanden tijd won dit model grote populariteit onder de fans van autotoerisme, wat een extra stimulans was om een ​​hele reeks campers te creëren.

Een jaar na de release van Ur-Troll hebben Erwin Hümer en Erich Bachem hun krachten gebundeld en zich toegelegd op de ontwikkeling van hun eerste serie "campers" - Touring Eriba. Motorhomes, die deel uitmaken van dit modellengamma, werden onderworpen aan meerdere aanpassingen, waardoor hun prestaties, comfort, ontwerp en beveiligingsniveau aanzienlijk konden worden verbeterd. Daarom zijn ze zelfs vandaag de dag erg in trek.

Hymers geheim voor succes

Een van de verdiensten van het Duitse bedrijf Hymer is de ontwikkeling van dubbele vloerverwarmingstechniek voor campers en caravans. Deze unieke innovatie werd voor het eerst gebruikt in 1985. Motorhomes, die zijn uitgerust met een dergelijk verwarmingssysteem, hebben in enkele maanden een immense populariteit verworven. Hun verkoop was zo succesvol dat Hymer in één jaar na de introductie van deze technologie meer motorhomes en caravans op de wereldmarkt verkocht dan in alle voorgaande jaren van zijn bestaan.

Bovendien wordt dit Duitse merk vertrouwd en erkend door de consument, en om de reden dat de ontwikkelaars van nieuwe modellen van campers bijzondere aandacht besteden aan de veiligheid van voertuigen. Zelfs ondanks het feit dat de meeste modellen van "stacaravans" Hymer qua dynamische eigenschappen en comfortniveau weinig verschillen van concurrerende modellen, maken ze indruk op bestuurders met talrijke beveiligingssystemen tegen noodsituaties. Daarom zijn Hymer-campers vooral populair onder kopers die in de eerste plaats niet het uiterlijk of de dynamiek, maar de veiligheid van voertuigen op prijs stellen.

Moderne modellen van motorhomes Hymer

Hymer biedt zijn klanten verschillende modellen "stacaravans". Ze zijn allemaal onderverdeeld in twee categorieën:

  • Semi-geïntegreerde. De semi-geïntegreerde autodot-serie van Hymer omvat modellen zoals de Hymer T CL, Hymer T-Klasse SL, Hymer Exsis-t en Hymer ML-T. Semi-geïntegreerde "campers" van het Humera-bedrijf onderscheiden zich door een rijke selectie van cabine-indelingen, verbeterde aerodynamische eigenschappen en een uitgebalanceerd brandstofverbruik. Men mag echter niet vergeten dat de capaciteit van dergelijke campers iets minder is dan die van geïntegreerde campers. Daarom zijn ze het meest geschikt voor kleine gezinnen en bedrijven van 3-4 personen.
  • geïntegreerde. Hymer-geïntegreerde campers omvatten Exsis-i, B-klasse, StarLine S, B-klasse SL, B-klasse PremiumLine, DuoMobil en ML-I. In tegenstelling tot semi-geïntegreerde, ze zijn ruimer en kunnen worden uitgerust met 4-6 bedden. Bovendien zijn dergelijke "homes on wheels" alleen uitgerust met seriële motoren, transmissies en ophangingen, wat een positief effect heeft op hun duurzaamheid. Even belangrijke voordelen van Hymer-geïntegreerde campers zijn de aanwezigheid van panoramische frontale en zijruiten, uitstekende wintertraining en een hoger comfortniveau in de cabine.

Alle auto's van het Hymer-bedrijf hebben een maximaal gewicht van niet meer dan 3,5 ton. Daarom kunnen ze zelfs worden beheerd met een rijbewijs van categorie B. Autoliefhebbers die van plan zijn om "homes on wheels" van dit Duitse merk te kopen, moeten er rekening mee houden dat zulk plezier erg duur zal zijn. De gemiddelde kosten van Hymer-campers, afhankelijk van het model en de configuratie, bedragen ongeveer 140 tot 160.000 Amerikaanse dollars.

Bekijk de video: The new Hymer B Class Master Line motorhome (Januari- 2020).

Loading...

Laat Een Reactie Achter