Dethleffs

Detleffs - Special Purpose Caravan

Dethleffs werd in 1834 in Duitsland opgericht en de eerste 100 jaar van zijn bestaan ​​waren zwepen en skistokken. Echter, in 1931 begon de autogeschiedenis van het bedrijf, toen Arist Detleffs, de algemeen directeur, moe was van frequente afscheiding van zijn familie en de eerste camper in Duitsland ontwierp. Dus zijn vrouw en kinderen konden hem vergezellen op zakenreizen, zonder het comfort van thuis te verliezen.

De eerste caravan was gereed in 1932 en bleek zo goed te zijn dat mensen die een soortgelijke wilden, zich tot Detleffs wenden. Dus er was het bedrijf Dethleffs Wohnauto, in 1936 bestond het uit 6 mensen die de eerste kampeerders in een kleine schuur verzamelden. Helaas ging de Duitse industrie in 1937 over op de krijgswet en was het project lange tijd gesloten.

Nieuwe adem

Met de verdeling van Duitsland in 1945 gingen de meeste Detleffs-fabrieken verloren, maar dit hielp Arista Detleffs zich te concentreren op de productie van campers. In 1947 kregen kopers al de keuze uit 150 parameters, waaruit ze de optimale configuratie voor hun camper konden kiezen. Tot 1956 werden de campers alleen op bestelling geassembleerd, maar hun populariteit deed het management nadenken over de massaproductie van de meest succesvolle modellen en uiteindelijk de productie van zwepen opgeven.

Het besluit om de serie te lanceren was succesvol. Het ontwerp van de eerste campers werd bekroond met verschillende prijzen en de verkoop groeide. Het bedrijf bleef experimenteren en in 1961 werd de eerste Camper-trailer gemaakt en in 1971 bestond de modellijn uit vijf campers: Camper, Globetrotter, Tourist en Comfort. In 1983 waagde het bedrijf om een ​​camper te bouwen op basis van de Fiat Dukato personenauto - de eerste en lange tijd de enige in Europa. In 1990 was Detleffs al de grootste Duitse fabrikant van motorvoertuigen, campers en caravans.

Camper waar je in wilt wonen

In 1995 verscheen de slogan "Detleffs is een vriend van de familie", omdat de meeste campers werden gebruikt voor gezinsuitjes. Het ontwikkelen van het idee, clubkaarten voor vaste klanten, werden "Family Cards" genoemd en sinds 1999 begonnen ze jaarlijkse "familievakanties" te organiseren voor hun houders. De familiewaarden van Detleff worden ook weerspiegeld in het goede doel. In 2004 richtte het bedrijf de Family Foundation op, die een mogelijkheid bood voor rust in het land voor weeskinderen en gezinnen met lage inkomens.

Onder de waarden van Detleffs en aandacht voor het behoud van het milieu, gebruikt het bedrijf sinds 2009 de energie die wordt geproduceerd in zijn eigen 6 MW thermische elektriciteitscentrale. Ook introduceerde het bedrijf papierloze productie.

Van de jaren 1950 tot 1984 leverde Daimler concern transmissies en aandrijfeenheden voor campers. Maar de samenwerking kwam tot een einde toen Detleffs besloot om de Neoplan StarLiner-bus te gebruiken voor de volgende ontwikkeling. Toen begon het bedrijf samen te werken met Peugeot, wat de Detleffs-campers niet alleen individuele onderdelen en blokken opleverde, maar ook complete basisplatforms. Hoewel componenten uit Frankrijk worden geleverd, bevindt de belangrijkste productie zich nog steeds in Duitsland, waardoor kopers worden aangetrokken met de onberispelijke kwaliteit van de beroemde Duitse assemblage.

Premiumklasse

De hoofdvestiging "Detleffs" bevindt zich in de buurt van de stad Isny. Het werd gebouwd in 1972, en het gebied is 12 000 m. Een andere grote onderneming "Detleffs", met een oppervlakte van 6200 vierkante meter. m., werd gebouwd in 1993 en kostte het bedrijf 12.000.000 Duitse marken. De volgende uitbreiding van de productiecapaciteit vond plaats in 2001 en 2003, en in 2006 werd een dochteronderneming, Sunlight GmbH, opgericht, waaraan de ontwikkeling en productie van premium campers volledig werd overgedragen.

Alle Dettleffs-modellen worden getest op duurzaamheid door het Federal Motor Transport Agency, maar wie overtuigd wil worden van de kwaliteit van een toekomstige aankoop kan het assemblageproces met eigen ogen zien: ze organiseren rondleidingen in de Detleffs-fabriek.

Opgemerkt moet worden dat het bedrijf altijd veel aandacht heeft besteed aan het werken met klanten, zowel bij de selectie van de camper als bij de fase na de verkoop. Sinds 1993 organiseert het bedrijf seminars voor bestuurders van automobilisten die zich inzetten voor veiligheid. Vaste klanten die "Family Cards" bezitten, krijgen een verlengde garantieperiode. Voor degenen die niet altijd willen reizen, wordt een alternatief voor aanschaf geboden - in het verhuurcentrum van McRent kunt u een camper huren.

De belangrijkste klanten van Detleffs zijn nog steeds Duitsers, maar dankzij het groeiende dealernetwerk kan bijna overal ter wereld een camper in de juiste configuratie worden besteld. Zo werd het bedrijf de leider in de verkoop van campers in Estland, Finland, Nederland en de Scandinavische landen.

Een gelukkig einde verhaal

In 1996 stierf Arist Detleffs op 88-jarige leeftijd, maar het bedrijf stopte niet met de ontwikkeling: nieuwe modellen, complete sets en lay-out van campers, die vaak prestigieuze onderscheidingen ontvangen, worden voortdurend ontwikkeld. In 1998 hebben bijvoorbeeld de Aris en de Aero Tourist-trailer aan de line-up toegevoegd. In 2002 werd het eerste model van de geïsoleerde trailer voor reizen in het winterseizoen gemaakt en in 2005 de Tourist Light-trailer van een lichtgewicht constructie van composietmaterialen. Ook "Detleffs" beheerst de productie van low-profile campers en minibusjes.

De laatste 10 jaar, bijna elk jaar, verrast "Detleffs" met innovaties. Deze furore in 2006 produceerde de "vrouwelijke" Esprit-camper, gedemonstreerd op de CMT in Stuttgart. Slechts een jaar later, in 2007, werd het publiek verrast door het "BestAger" -model, ontworpen voor mensen boven de vijftig, en in 2008 werd een uniek familiemodel vrijgegeven. Vervolgens werden de low-profile autohouses geüpdatet: in 2009 begonnen ze met vouwbedden uit te rusten. Vele jaren lang werden de producten van het bedrijf alleen in witte en zilveren kleuren geproduceerd, maar in 2010 besloten de ontwerpers helderheid toe te voegen, en in de line-up kwamen de campers van grijsbruine, blauwe, groene en zanderige kleuren. 2015 was geen uitzondering. In januari presenteerde Detleffs een jeugdwagen van Trend ST 6617 en een nieuwe wintertrailer op de SMT, en het Advantage-model werd aangepast.

Bekijk de video: CamperTobi - Dethleffs Globetrotter XL I Premium 7850 EB - 2019 - Caravan-Salon 2018 - Roomtour (Februari 2020).

Loading...

Laat Een Reactie Achter