Voorsnijder

De CARVER Group is het oudste familiebedrijf dat stamt uit de tweede helft van de 18e eeuw. Vandaag beheert de achtste generatie van de Carver-familie dezelfde bedrijvengroep. Het hoofdkantoor bevindt zich in het Verenigd Koninkrijk en industriële ondernemingen die actief zijn in verschillende productiegebieden zijn in vijftig landen over de hele wereld geopend, waaronder Frankrijk, Duitsland, Nederland en Canada.

CARVER-merkgeschiedenis

1776 - Start van de activiteiten

Het Engelse merk werd in 1776 opgericht door Joseph Carver, die de handmatige productie van zwepen en harnassen in de stad Walsall (West Midlands) opende. Producten genoten van grote populariteit vanwege de hoge kwaliteit. Daarom werden enkele jaren na de oprichting van de fabriek zwepen met het CARVER-logo geleverd aan alle uithoeken van het Britse rijk.

1900 - Werktuigbouwkunde

De bloeitijd van de industrialisatie in West-Europa viel samen met de uitvinding van de auto en tegelijkertijd begon een heel tijdperk in de ontwikkeling van de industriële productie. In de vroege jaren 1900 creëerde David Carver een dochteronderneming voor de productie van auto-onderdelen en componenten - CARVER en Co Engineers. Het bedrijf verovert snel de Europese markt en wordt de grootste leverancier van productiecomponenten voor verschillende automerken van die tijd.

1958 - Vice en klemmen

De zweephandel werd in 1958 verkocht. Daarna volgde het bedrijf een cursus over de release van technische apparaten en gereedschappen - een bankschroef, klemmen, klemmen, enz. Ontwikkeld door ingenieurs van het bedrijf "rack clip" vandaag de dag wordt veel gebruikt in de industriële productie over de hele wereld. Al meer dan 60 jaar produceert een dochteronderneming met dezelfde naam CARVER CLAMPS een breed scala aan producten op dit gebied, waaronder unieke lastafels.

1967 - Binnenvaart op de caravanmarkt

In de late jaren 60 betrad het bedrijf een nieuwe markt voor campers of caravans. Tijdens deze periode begint CARVER met het produceren van gasverwarmers, boilers en verhuizers voor caravans. De uitvinding van de ingenieurs van het bedrijf was de verhuizer voor de caravan, zodat u het huis op wielen kunt verplaatsen zonder een auto.

Tijdens deze periode wordt het bedrijf de monopolistische fabrikant en leverancier van verwarmingsapparatuur voor aanhangwagens in het VK. De aanwezigheid van verwarming en een boiler voor water in een stacaravan maakten het mogelijk om het gebruik van caravans uit te breiden, inclusief het gebruik van een caravan voor het hele jaar door wonen.

Een van de meest populaire producten van het bedrijf was de CARVER Cascade 2-ketel, geproduceerd in de jaren 80 en 90. Om het water erin te verwarmen, kan gas of elektriciteit uit het kampeernetwerk worden gekozen. De ketel was uitgerust met een mechanische thermostaat en een elektronisch regelsysteem dat het geautomatiseerde en veilige gebruik van het apparaat garandeerde. Het model bleek niet alleen opmerkelijk vanwege zijn geavanceerde uitrusting, maar ook vanwege de betrouwbaarheid. Zelfs vandaag in de verkoop vindt u gebruikte Britse ketels Cascade 2 in een volledig functionele staat.

1990 - Klimaatuitrusting

Halverwege de jaren 90 veranderde het bedrijf de activiteitsvector in de productie van stationaire klimaatregelingsapparatuur. CARVER's afdeling camperuitrusting werd verkocht aan een rivaliserend Duits bedrijf, Truma. Ondanks het feit dat de overname meer dan twintig jaar geleden plaatsvond, is de merknaam vandaag te vinden. In het bijzonder kunnen moderne componenten voor kampeeruitrusting worden gemarkeerd CARVER / Truma.

Bekijk de video: Europese Wedstrijd Voorsnijder Junior 2016 - 2de editie (Februari 2020).

Loading...

Laat Een Reactie Achter