Burstner

Burstner - comfort en betrouwbaarheid

Cottage on wheels van het bedrijf Burstner creëerde voor een comfortabele rust midden in de natuur. Dit is het maximale gemak om buiten de stad te blijven. U kunt genieten van de frisse lucht en prachtige landschappen zonder de minste moeilijkheden of ongemakken te ervaren.

Een opvallend kenmerk van Burstner-campers is hun maximale uitrusting, omdat deze modellen in de basisversie alles hebben wat u nodig heeft voor een comfortabele reis. Ook is voor elke optie een pakket aanvullende opties ontwikkeld tegen verrassend redelijke prijzen. Burstner-caravans zijn niet bang voor concurrentie, omdat ze de beste zijn in hun segment. Hun uitrusting omvat alle voorzieningen die u gewend bent in uw permanente woning. Klanten kunnen een model in elke configuratie kopen tegen betaalbare prijzen.

De eerste stappen van het bedrijf

Het merk Burstner als onderdeel van de auto-industrie heeft een lange geschiedenis van succes op basis van hard en hard werk en in verband met de ontwikkeling en productie van campers en mobiele huisjes. De eerste kampeerders, het bedrijf begon te produceren in de jaren 1950 van de twintigste eeuw. De montage van deze modellen is volledig met de hand gemaakt. Na 30 jaar heeft het bedrijf zijn assortiment uitgebreid en zijn klanten al mobiele vakantiehuizen, caravans en comfortabele campers aangeboden.

Maar de geschiedenis van het bedrijf begon iets vroeger, in 1924, vanaf de oprichting van een timmerwerkplaats in Nyumula. In 1953 was de eigenaar van de fabriek de commanditaire vennootschap "Jakob Burstner". Kleine eerste modellen werden gemaakt om te bestellen voor particuliere klanten, ze werden handmatig geassembleerd en waren erg bewerkelijk. Maar deze techniek was geen knowhow, aangezien de kampeerders al in de jaren '30 van de twintigste eeuw in Duitsland werden uitgebuit. Een wankele naoorlogse economie maakte de vraag naar dergelijke aggregaten minimaal. Het aantal orders nam pas in 1961 toe, met als gevolg dat het bedrijf zelfs nieuwe werknemers aanwierf, waardoor de productiebasis werd uitgebreid. In hetzelfde jaar namen de producten van het bedrijf deel aan de expositie "Caravan Salon", gehouden in Essen.

Nieuwe hoogtepunten en dieptepunten

Het volgende belangrijke jaar voor het bedrijf was 1973. De samenwerking "Jakob Burstner" werd gereorganiseerd in LLC "Burstner". Naast organisatorische veranderingen neemt het productiepotentieel toe. Een groeiend veelbelovend bedrijf had nieuwe workshops nodig, die nog niet in Nyumula waren. De noodzakelijke gebieden werden gevonden in de Elzasser Wissemburg, waar meubels en timmerfabrieken werden gekocht. De volgende stap was de acquisitie in 1976 van fabrieken in Frankrijk, de reorganisatie van het bedrijf in een naamloze vennootschap en het begin van de notering van haar aandelen op de beurs. Het bedrijf van een Duitse exclusieve fabrikant is omgevormd tot een merk van het Europese niveau.

De productie groeit snel: in 1977 werden 8,5 duizend bestelauto's ingezameld, de jaarlijkse omzet bedroeg 35 miljoen mark. De vraag naar producten groeide in een razend tempo, in 1982 daalde de transportband van het bedrijf al met 15.000 en in 1985 met 17.000 huisjes op wielen. Het bedrijf is uitgegroeid tot de grootste van Europa.

De toename vereiste nieuwe gebieden voor workshops. Het grootste probleem was de uitbreiding van de eerste fabriek in Nyumula. In 1986 werd in de haven van Kehl aan de oevers van de Rijn een deurfabriek met de uitrusting gekocht. Een deel van de productie is daar overgedragen. In 1989 telde het bedrijf al 1.150 arbeiders, goed voor 20.000 stuks materiaal. De assemblage werd onmiddellijk op twee locaties uitgevoerd en de verkoop in dat jaar bedroeg een record van 156 miljoen mark.

De stagnatieprocessen in de economie van het begin van de jaren negentig ondermijnden de financiële situatie van de onderneming aanzienlijk, maar een radicale reductie van de productie met de helft in 1993 redde het van een faillissement. Een jaar later toonde het bedrijf zijn potentieel: 520 medewerkers verzamelden 8500 dachas op wielen en de verkoop bedroeg 76 miljoen mark.

In 1996 zijn alle Duitse werkplaatsen en bedrijfseenheden geconcentreerd in de haven van Kehl. De haven aan de oevers van de Rijn was een strategisch belangrijke acquisitie die de economie van het bedrijf beïnvloedde. Maar het gebied was wederom minder dan noodzakelijk, het vergde nog een aanpassing van de productie.

Grote fusie

In 1998 betrad Burstner de Hymer Group, die het financiële welzijn en de groei van het bedrijf sterk beïnvloedde, waarvan de jaaromzet 195 miljoen mark bedroeg. Het personeels- en productievolume groeit gestaag. In 2002 werd een record van 200 miljoen euro aan jaarlijkse omzet gerealiseerd. Een mijlpaal in de geschiedenis van het merk was de lancering van de Argos 747-2 G-camperseries, die vandaag een leidende positie innemen in de productie en verkoop van luxe campers.

Nieuwe prestaties en toekomstplannen

In 2004 werd een nieuw servicecentrum geopend, gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van het bedrijf in Nyumula. Dit evenement was opnieuw een bewijs van de aandacht van het bedrijf voor zijn klanten. Een nieuwe tentoonstellingssite, met een tentoonstelling van de nieuwste modellen van de onderneming, heeft een netwerk van 22 productieworkshops en een centraal magazijn in Europa toegevoegd. Met nieuwe conferentiezalen accepteert u alle potentiële klanten die geïnteresseerd zijn in advies en het kopen van merkproducten. De feestelijke opening van het centrum vond plaats in augustus 2004.

Er is aandacht besteed aan de verbetering en modernisering van het logistieke systeem. In de haven van Kehl is een modern transportcentrum. Het volume van zijn investering is ongeveer 1,5 miljoen euro.

Het bedrijf Burstner wordt beschouwd als een van de Europese leiders in de productie van huisjes op wielen en campers. Het bedrijf heeft ongeveer duizend werknemers die op twee locaties werken. In 2004 bedroeg de omzet van het bedrijf 250 miljoen euro, in 2007 - 300 miljoen euro. In 2007 werd het Mega Van-model volgens de lezers erkend als de camper van het jaar.

In 2013 vierde het bedrijf zijn 55e verjaardag en blijft het prijzen winnen in zijn thuisland en in andere Europese landen.

Bekijk de video: The Practical Motorhome Burstner 9910G Review (Januari- 2020).

Loading...

Laat Een Reactie Achter